У Львові презентують меню, що було на Титаніку

«Меню як мистецтво - ІІ» - під такою назвою вже вдруге в рамках гастрономічного фестивалю «Львів на тарілці» пройде виставка французьких та американських ресторанних меню ХIХ ст. - першої половини ХХ ст. Зібрав цю унікальну колекцію відомий львівський ресторатор Вардкес Арзуманян. Триватиме експозиція з 10 до 30 червня в Палаццо Бандінеллі, Львівський історичний музей (пл. Ринок, 2).

Як повідомили організатори, на виставці буде презентовано близько сотні меню, які були оформлені відомими французькими графіками ХХ ст. – Франциском Пульбо, Жоржем Емаром, Луї Жу, Жоржем Вілла та ін. Вишукані, майстерно зроблені, вони вирізняються естетикою, деякі сповнені еротики, а деякі – тонкого гумору.

Цьогоріч експозиція приверне увагу раритетним експонатом - меню, що було на Титаніку за день до його трагедії. Також яскравими акцентами виступлять два меню з оригінальними ілюстраціями Альфонса Мухи.

«У першу чергу хочеться зауважити, що меню - це спосіб комунікації з аудиторією. І ось тут вже різні інтерпретації цієї комунікації. У минулому столітті, наприклад, ресторатори створювали меню спільно з відомими художниками, і за допомогою живопису передавали цілу історію. Меню має набагато більшу цінність, ніж багато хто собі зараз представляє. І це дійсно справжнє мистецтво, що я і хотів продемонструвати, організувавши цю виставку. У моїй колекції ще понад 1000 цікавих меню, і я сподіваюся, що в найближчому майбутньому у мене буде можливість показати і їх теж», - розповів Вардкес Арзуманян, ресторатор.

«Ми ставимо собі за мету спільно з рестораторами, шеф-кухарями, митцями, львовознавцями презентувати традиційну Львівську кухню, а також дати поштовх до створення нової гастрономічної культури міста, яка стане важливою складовою його унікального, особливого стилю життя», - зазначив Андрій Сидор, директор Фестивалю «Львів на тарілці».

Нагадаємо, що з 28 до 30 червня у Львові відбудеться III Гастрономічний Фестиваль «Львів на тарілці», який презентує особливий смак страв Львівської кухні. Традиційно в рамках фестивалю пройде Ярмарок та вечеря страв львівської кухні. Організатором фестивалю є компанія «Дік – Арт».

Детальна інформація про фестивалю на сайті:  www.lvivontheplate.com.ua

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: