АТО і прикордонники обмінюються інформацією через СМС, - експерт

«Нам треба будувати стіну між Росією і Укаїною, як між Ізраїлем та Ліваном», - сказав під час  відеомосту між Львовом і Донецьком на тему «Особливості охорони західного і східного кордонів України» Віталій Юрчук, експерт Центру досліджень проблем регіонального і міжнародного співробітництва, повідомили у Львівському прес-клубі.

«Я перебував у тимчасовій місії ООН в Лівані, облітав кордон між Ізраїлем і Ліваном і бачив цю стіну», - наголосив експерт.

«Україна має перейти від демілітації кордону до демаркації кордону, де будуть домінувати ефективні технічні засоби. Але коли лише 25% коштів від потреб надавали для облаштування кордону, то неможливо було будувати ефективний кордон. Багато прикордонних структур змінили організаційно-штатну структуру і чисельність. У державної прикордонної служби немає сил оперативного реагування», - зазначив експерт.

Експерт вважає, що потрібно поліпшити координацію діяльності між прикордонною службою і силами АТО. Бо інформацією між собою вони обмінюються через ... смс-повідомлення.

Крім того, прикордонникам, які сьогодні заробляють в середньому 2,5 тисячі грн, потрібно збільшити зарплату та їхній соціальний захист, переконаний Юрчук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: