Львівська облрада закликала народних депутатів невідкладно ухвалити люстраційне законодавство

3 червня 2014 року депутати Львівської обласної ради на сесії ухвалили звернення до Голови Верховної Ради України, голів депутатських фракцій та членів міжфракційного об’єднання «Львівщина» у Верховній Раді  щодо необхідності невідкладного розгляду законопроектів про люстрацію. За це рішення, ініційоване головою фракції ВО «Свобода» у Львівській обласній раді Андрієм Холявкою, проголосував 71 депутат з 86 присутніх на сесії.  

У зверненні йдеться:

«Однією з ключових вимог Майдану було проведення в країні люстрації.

З 1991 року Україна - суверенна і незалежна, демократична, соціальна, правова держава. Однак правляча та політичні еліти, які звикли діяти за старими усталеними методами, за ці роки фактично не змінювалися.

При владі десятиліттями перебували політична бюрократія і колишні партійні апаратники, за діяльності яких наша Вітчизна фактично розграбована та серед світової спільноти визнається найбільш корумпованою в Європі.

Саме такий стан справ у нашій країні та небажання її керівництва підписати Асоціацію з Європейським Союзом змусили громадян України вийти у листопаді 2013 року на вулиці міст.

Одним з основних завдань суспільства є недопущення в апарат управління, правоохоронні органи, на інші важливі посади і до установ системи утворення осіб, які скомпрометували себе співпрацею або співучастю в попередній політичній системі, сприяли збільшенню корумпованості та утворенню антидемократичного устрою.

Проведення повної люстрації, в результаті якої відбудеться оновлення державного апарату країни, має продемонструвати прагнення нової влади інтегруватися в Європу.

Зрозуміло, що давно настав час проведення очищення та оновлення державного апарату. Варто зазначити, що через процедуру люстрації пройшли більшість країн Східної Європи, а також Прибалтики. Така практика мала позитивні наслідки, що призвели до зміни еліт, сприяли економічним та політичним реформам, пришвидшували процес трансформації країн від тоталітарної системи до народовладдя.

Як відомо ще наприкінці березня цього року у парламенті були зареєстровані низка законопроектів про люстрацію. Однак пройшло вже понад два місяці, а ці законопроекти все ще не розглянуті і закон не ухвалено. 

Незрозуміле затягування з ухваленням Закону про люстрацію викликає справедливе обурення громади. 

Зважаючи на це, Львівська обласна рада звертається до голів депутатських фракцій у Верховній Раді, до членів міжфракційного об’єднання «Львівщина» з пропозицією ініціювати невідкладний розгляд проектів закону про люстрацію на найближчому засіданні парламенту».

Прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: