Прикордонники охороняють, а не обороняють кордон, - полковник

Прикордонники охороняють, а не обороняють кордон. На цьому під час відеомосту між Львовом і Донецьком на тему «Особливості охорони західного і східного кордонів України» наголосив  полковник Геннадій Тороп, начальник відділу прикордонного контролю та реєстрації штабу Західного регіонального управління, повідомили у Львівському прес-клубі.

«З 2003 року почалося реформування Державних прикордонних військ у Державну прикордонну службу, - розповів Геннадій Тороп. – Відійшли від військової охорони. Натомість була сформована структура правоохоронного органу. Тоді було більше 100 підрозділів, тепер є 56 відділів прикордонної служби. Прикордонна служба відмовилася від строкової служби і перейшла до комплектування контрактниками. Немає прикордонних застав».

На відміну від східного кордону, західний рубіж, що має протяжність 1200 кілометрів, українські прикордонники охороняють у тісній співправці з прикордонниками суміжних західних країн. Особливий контроль сьогодні є за перміщенням громадян Росії.

З понад 1 000 громадян РФ, які цьогоріч прибули в Україну через західний кордон, 59 особам було відмовлено у в’їзді на територію України через невідповідність мети поїздки і недостатнє фінансове забезпечення, пояснив Геннадій Торопов.

Геннадій Торопов також наголосив, що частину прикордонників із західного кордону переведено на східний – у Харківську та Луганську області. Зараз запланована планова ротація їх для відпочинку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: