Сех доручила перевірити всі військкомати області

Голова Львівської облдержадміністрації Ірина Сех доручила  правоохоронним органам здійснити перевірку районних військових комісаріатів Львівщини з приводу можливих корупційних дій їхніх керівників. Про це повідомив 3 червня на сесії Львівської обласної ради перший заступник голови ЛОДА Йосиф Ситник.

Він зазначив, що напередодні відбулася нарада щодо проблемних питань мобілізації. За підсумками наради Ірина Сех видала доручення, в якому зокрема йдеться про необхідність створення гарячих телефонних ліній, на які мобілізовані та їхні родичі можуть поскаржитися на діяльність військкоматів, медкомісій та інше.

Голова ЛОДА доручила в.о. військового комісара області, головному управлінню охорони здоров’я адміністрації, начальнику головного управління МВСУ у Львівській області забезпечити координацію між силовими структурами з метою якісного виконання завдань із забезпечення обороноздатності держави.

Також вона доручила в стислі терміни подати письмові пропозиції щодо проблемних питань матеріально-технічного забезпечення 24-ої окремої бригади для підготовки листа до Міністерства оборони України та інших органів влади. Відповідальні особи мають подати голові обласної державної адміністрації письмові пропозиції щодо вирішення проблемних питань та покращення проведення медичного обстеження призовників та кадрового складу медичних комісій.

Правоохоронцям доручено забезпечити охорону громадського порядку в області під час відправки призовників та супроводу військової техніки. В. о. військового комісара доручено здійснити перевірку подання всіма органами місцевого самоврядування списків осіб призовного віку для часткової мобілізації.

Прокуратурі доручено перевірити достовірність та законність рішень медичних комісій при РВК області щодо визнання непридатними призовників, згідно з поданими списками органів місцевого самоврядування щодо часткової мобілізації. Керівникам управлінь СБУ, МВСУ, військовому прокурору Західного регіону доручено здійснити перевірку РВК Львівської області щодо можливих корупційних дій керівництва.

Голови райдержадміністрацій мають надавати організаційну та ресурсну допомогу сім’ям мобілізованих військовослужбовців у час їх перебування в збройних силах України.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: