Львів візьме участь у всеукраїнському конкурсі благоустрою

Інститут міста спільно з міською владою подав документи на участь Львова у всеукраїнському конкурсі «Населений пункт найкращого благоустрою і підтримки громадського порядку», повідомили у прес-службі ЛМР.

Згідно з правилами конкурсу, Львів представлено в першій категорії – міста із населенням понад 500 тисяч осіб. Таким чином, за звання найкращого Львів змагатиметься із шістьма іншими українськими містами: Києвом, Харковом, Одесою, Дніпропетровськом, Запоріжжям та Кривим Рогом.

Серед чинників, які впливають на оцінку міста експертною комісією, є:

-               вулично-дорожня мережа та площа зелених насаджень на душу населення;

-               санітарна очистка;

-               підтримка громадського порядку;

-               освітлення вулиць та інші.

Загалом враховуватимуть 26 критеріїв. Переможцями конкурсу вважатимуть ті міста, які наберуть найбільшу кількість балів з наведених вище критеріїв та за оформлення фотоальбому і презентації.

Упродовж 2013 року у Львові відбулися значні зміни, які вплинули на благоустрій. За кошти міжнародних організацій, державного і міського бюджетів відремонтовано  вул. Січових Стрільців, Горбачевського, Виговського, Городоцьку, Бандери, Замарстинівську, проспект Свободи та інші.

Поступово збільшується мережа велодоріжок та покращується велоінфраструктура. Силами громадських активістів та місцевої влади з’являються обмежувачі паркування на тротуарах. Також, завдяки встановленню болардів, центральна частина міста стала пішохідною.

У Львові з’явився сучасний український трамвай виробництва заводу «Електрон», продовжують закуповувати вживаний німецький електротранспорт.

Облаштовують нові дитячі майданчики – за рік їх встановлено 32. Також силами міжнародних проектів та небайдужих активістів відновлюється громадський простір та подвір’я.

Містам, які зайняли призові місця у конкурсі, вручають перехідні кубки та дипломи Кабінету Міністрів України, а також призи – комунальну техніку, обладнання та устаткування, призначені для благоустрою населених пунктів. Конкурс проводиться з 2000 року. Його призовий фонд складає 2 млн грн.

Нагадаємо, торік місто також брало участь у конкурсі та розділило 3-тє місце із Кривим Рогом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: