Пластуни завітали до ПАТ „Львівобленерго" (фото)

ПАТ „Львівобленерго” щороку напередодні літніх канікул проводить захід „Безпека понад усе!” для дітей.

В рамках цього проекту протягом квітня-травня в школах та дошкільних навчальних закладах Львівщини було проведено навчальні та практичні заняття з електробезпеки та надання першої медичної допомоги.

Завершило Товариство проект „Безпека понад усе!” Днем відкритих дверей напередодні Міжнародного дня захисту дітей.

Цьогоріч до ПАТ „Львівобленерго” завітали на День відкритих дверей пластуни Львівського міського осередку Пласту, які наповнили своїм веселим щебетом диспетчерську, кабінет охорони праці, виробничі приміщення енергетиків.

Діти мали змогу побачити своїми очима як працює центральна диспетчерська служба — „серце” електромереж Львівщини, уявити себе енергетиками, надягнувши на себе всі „доспіхи” — захисні засоби — діелектричні рукавиці, чоботи, каски, окуляри, монтажний пояс.

З увагою діти прослухали правила електробезпеки на вулиці та вдома, під час різних ігор на канікулах, а також правила поведінки в надзвичайних ситуаціях.

Проте найбільшу активність пластуни проявили при навчанні навикам першої медичної допомоги: тут кожен мав можливість безпосередньо надавати допомогу і перевірити правильність своїх дій, адже для цього в манекен вмонтовано електронний блок, який імітує роботу серця та дихання.

Дітей переповнювали позитивні емоції, якими вони охоче ділились з енергетиками:  „Дуже сподобалось в диспетчерській, як тут все зроблено, накреслені схеми. А ще нам розповіли правила безпеки і ми навчились надавати першу допомогу”, —  висловила свої враження Оксанка Береза, учасниця заходу.

Діти отримали ілюстровані пам’ятки з правил електробезпеки, брендовані значки бейсболки та бейсболки.

Для довідки.

Загалом заходом „Безпека понад усе!” були охоплені школи та дошкільні навчальні заклади Львівщини — це понад 8 тисяч дітей.

Зокрема, у Львові — це гімназія „Гроно”, львівський фізико-математичний ліцей при ЛНУ ім. Івана Франка, середні школи № 15, 23, 42, 45, 75, літній табір „Веселі канікули” при Храмі Різдва Пресвятої Богородиці у Сихівському районі, а також Львівський міський осередок Пласту.

d 084 d 100

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: