На Львівщині фахівці центру медицини катастроф провели тренінг для медиків

З метою профілактики травматизму, організації якісного медичного забезпечення оздоровлення та відпочинку дітей, фахівці Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф провели тренінг для медиків, які цьогоріч працюватимуть в оздоровчих закладах.

Учасники тренінгу мали можливість ознайомитися з новими протоколами надання медичної допомоги дітям на дошпитальному етапі та стандартами, прийнятими у країнах Європи.

Для відпрацювання практичних навичок з надання медичної допомоги при невідкладних станах, учасникам надали манекени, муляжі, стерильні марлеві серветки, джгути, шини та інші засоби.

Оскільки медичні працівники будуть працювати в оздоровчих закладах для дітей шкільного віку (6 – 17 років), при відпрацюванні практичних навичок враховувались основні показники анатомо-фізіологічного розвитку дітей.

Всі учасники тренінгу вчились на манекені як правильно оцінити стан потерпілого, відпрацьовували практичні навики з питань правильної іммобілізації, проводили зовнішній масаж серця, штучну вентиляцію легень, надавали невідкладну допомогу при допомозі підручних засобів.

Окремим блоком тренінгу було надання допомоги дітям при утопленні, укусах комах та змій. Відпрацьовували прийоми надання допомоги при потраплянні в дихальні шляхи чужорідних тіл.

Медики здобули корисний досвід та набули сучасних навичок з питань надання медичної допомоги у позашпитальних умовах. Адже такі навички особливо необхідні під час роботи у великих дитячих колективах.

Прес-служба Департаменту охорони здоров'я ЛОДА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: