У Львів привезли поранених військових (відео)

Близько 20 поранених під час антитерористичної операції у Слов’янську перевезли у Львів у військовий госпіталь. Це військові офіцери, військовослужбовці, які були мобілізовані з різних регіонів України.

В основному чоловіки отримали вогнепальне і осколкове поранення, переважно травмовані ноги  і руки. Двом військовим довелось ампутувати ноги. За словами головного хірурга військового госпіталю Івана Богдана, всі поранені перебувають у задовільному стані.

«Вже кільком проведені операції, іншим ще робитимемо. Перша кваліфікована і професійна допомога була надана їм у східних регіонах. Двом потерпілим доведеться проводити протезування, бо вони втратили кінцівки. У нас достатньо медикаментів», – каже лікар.

Один із потерпілих, 21-річний мешканець з центрального регіону України, військовий розповів Радіо Свобода, що він два місяці перебував у Слов’янську.

«Там війна, там стріляють і вбивають без всього. Ніхто там не бавиться, просто вбивають по справжньому. Нічого там доброго немає. Я був поранений у дві ноги і руку 3 червня, це осколочне поранення. Зараз очікую на операцію. Щоб на сході військову ситуацію зупинити передусім потрібно закрити кордон з Росією. Мої рідні радіють, що я живий залишився. Просив не приїжджати, бо це 700 кілометрів від Львова», – розповів молодий чоловік, який просив не називати імені.

Після лікування хоче повернутись знову на схід, бо там служать і ризикують життям його товариші.

У найближчі дні у Львів можуть евакуювати більше поранених зі східних регіонів, де лікарні переповнені. Львівський госпіталь може прийняти 600 поранених для лікування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: