Замість асфальту будемо забруковувати цю дорогу, - Садовий про ремонт вулиці Куліша

4 травня на ремонт закрили частину вул.Куліша на ділянці від Шпитальної до вул.Зернової. Ремонт інженерних мереж тут триватиме до 18 червня. Далі ремонтуватимуть дорожнє покриття та тротуари. Як розповів міський голова, на дорозі буде відновлено бруківку, влаштують велодоріжку та відновлять усі хідники.

«Останнім часом було багато нарікань мешканців на вул Куліша, бо вона у поганому стані, а транспортні потоки тут серйозні. Треба цю вулицю впорядкувати. Ми її будемо ремонтувати у три етапи і перекривати будемо у три етапи. Весь об’єм робіт завершимо до кінця літа. Це час, коли є менше навантаження на дороги. Якщо говорити про інженерію, то повністю усе замінюється по лінії «Львівводоканалу» - мережі водопостачання, водовідведення, колектор у нормальному стані. Головне – що ми замість асфальту будемо забруковувати цю дорогу, вертати автентичний вигляд. Буде велика увага приділена ремонту хідників, буде також зроблена велодоріжка», - розповів Андрій Садовий, міський голова Львова.

На час ремонту вул.Куліша автобуси курсують по пр.Чорновола, поворот на вул.Городоцьку здійснюють на перехресті пр.Свободи та вул.Городоцької. Тролейбус №13 зараз курсує у штатному режимі.

Як розповів мер, фінансування ремонту вул Куліша йде і з міського бюджету, і за разунок коштів «Львівводоканалу» та забудівельника торгового центру «Форум Львів».

«Є великий плюс, що крім міських коштів ми маємо також підтримку забудівельника, який будує великий торгівельний комплекс «Форум Львів». Вони більше 1 млн грн дають на якісні хідники. Зараз є бюджетних призначень на 600 тис грн, на сам ремонт дороги. Близько 2 млн грн буде інвестувати «Львівводоканал» у мережі», - додав Андрій Садовий, міський голова Львова.

Під час ремонтних робіт комунальники планують замінити водопровідні та каналізаційні мережі, відремонтувати дорожнє покриття проїзної частини та тротуарів.

«На цій вулиці прокладений старий австрійський водогін, який є в аварійному стані. Ремонтувати його вже не доцільно, необхідно повністю замінити. Відтак, під час капремонту вулиці ми прокладемо новий водогін вздовж вул Куліша від Шпитальної до Зернової, замінимо усі будинкові водопровідні вводи, а також каналізаційні випуски з будинків, ринви. На місці приєднання каналізаційних випусків до центрального колектора збудуємо близько 30 колодязів. Роботи будуть проводитися на глибині 6 метрів», - зазначили у ЛМКП «Львівводоканал».

Планується, що роботи з заміни каналізаційно-водопровідних мереж триватимуть до 18 червня, далі відновлюватимуть дорожнє покриття та тротуари.

За інформацією Галицької районної адміністрації, найближчим часом у центральній частині міста ремонтуватимуть вул.Данилишина, перехрестя вулиць Ш.Руставелі – Волошина, вул.Снопківську біля школи №27.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: