Батальйон міліції «Львів» сформований майже на 50% й проходить навчання (фото)

Батальйон патрульної служби міліції особливого призначення «Львів» сформований на майже 50%. На сьогодні батальйон налічує 221 бійця із потрібних 500 осіб. Новобранці проходять підготовку на навчальній базі міліції у Львові і в разі потреби, можуть бути задіяні для виконання завдань на сході України.

Про це 11 червня під час виїзного брифінгу повідомив журналістам начальник міліції Львівщини Дмитро Загарія, пише Край.

За словами Загарії, набір до підрозділу триває, кандидати проходять медичну комісію, тому формування батальйону планують завершити найближчим часом.

Батальйон міліції «Львів» сформований майже на 50% й проходить навчання

«Завдання батальйону – несення служби з охорони громадського правопорядку, на блокпостах, контроль транспортних потоків, виявлення вибухівки, зброї, наркотичних речовин», – зазначив начальник обласної міліції.

Загарія розповів, що підрозділ вже зараз залучають до охорони громадського порядку у Львові. За необхідності він поїде виконувати завдання в інші регіони України.

Як запевнив Загарія, хлопцям забезпечені всі соціальні гарантії, передбачені законодавством України, зокрема, законом про міліцію. Зарплата бійців становить понад 4,2 тис. грн.

Начальник обласної міліції, відзначив, що наразі батальйон не забезпечений повністю потрібним бойовим спорядженням – шоломами, бронежилетами. Водночас начальник міліції Львівщини запевнив, що всі бійці, які безпосередньо виконуватимуть бойові завдання, будуть усім забезпечені.

Викладач навчального центру Олександр Пилявка зазначив, що всі бійці батальйону мають за плечима службу в армії, однак їм бракує бойового досвіду.

«Потрібен досвід, який вони можливо в армії не встигли отримати. У бойовій підготовці основне – перестати боятися звуків пострілу. У подальшому потрібно поліпшувати техніку стрільби», – зауважив О.Пилявка.

10377633_720914877964578_5496955908892690353_nФото Руслан ЗАЄЦЬ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: