Незаконне звільнення Лозинського готувалося з березня, - Махніцький

Віктора Лозинського затримали співробітники генпрокуратури в місті Біла Церква

Як повідомляє кореспондент Еспресо.TV, про це на прес-конференції повідомив в.о. Генерального прокурора Олег Махніцький.

За його словами, відразу ж після звільнення, за Лозинським було встановлено зовнішнє спостереження, виданий наказ прикордонним постам не випускати його за межі України. Коли виникло відчуття, що він збирається втекти, в Білій церкві його затримали і везуть назад до колонії, в якій він до цього перебував.

Махніцький наголосив, що Лозинського випустили незаконно.

«Це готувалося з березня. У травні його перевели в лікарню з колонії. Звільнили його на підставі клопотання підписаного як представником Лозинського, так і представником сім'ї вбитого. Протест прокурора в суді не був прийнятий до уваги. Суддя незаконно звільнив його не давши часу на апеляцію. Незважаючи на це, апеляція подана і зараз розглядається в Апеляційному суді. Де він знаходитиметься, вирішить Апеляційний суд », - зазначив Махніцький.

Нагадаємо, 16 червня 2009 року на території мисливських угідь Лозінський застрелив мешканця Кіровоградської області Валерія Олійника нібито за вторгнення в його володіння.

У квітні 2011 року Дніпровський районний суд Києва засудив колишнього депутата до 15 років позбавлення волі за вбивство Олійника.

Навесні 2012 року Апеляційний суд Києва пом'якшив вирок Лозінському, призначивши йому нове покарання у вигляді 14 років позбавлення волі.

Згодом Вищий спеціалізований суд з цивільних і кримінальних справах пом'якшив вирок Лозінському, скоротивши термін позбавлення волі до 10 років.

11 червня 2014 року стало відомо, що Лозінський достроково вийшов із в'язниці "за станом здоров'я".

Сьогодні вранці Аваков повідомив, що Лозінського знову затримали.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: