Представників органів влади на Львівщини навчають основам електронного врядування

         З метою підвищення ефективності роботи органів виконавчої влади і місцевого самоврядування, спрямованої на максимальне сприяння у наданні адміністративних послуг суб’єктам господарювання і населенню регіону, а також задля подолання корупції, в двох містах та шести районах Львівської області вже найближчим часом буде запроваджено систему електронного врядування.

Аналогічна система електронного врядування вже успішно функціонує на Дніпропетровщині та Харківщині, а також у місті Києві. На Львівщині систему е-врядування щойно починають запроваджувати. Для цього попередньо було проведено відбір населених пунктів, які і стануть пілотними на Львівщині у частині впровадження такого врядування. Так, серед міст, які отримали можливість першими започаткувати е-врядування в органах влади, є Дрогобич та Новий Розділ. Щодо районів, то з них були відібрані Буський, Кам’янка-Бузький, Золочівський, Перемишлянський, Старосамбірський та Яворівський. Згодом набутий досвід представники вказаних населених пунктів передадуть усім іншим.

Сьогодні, 11 червня, у Львівській обласній раді відбувся семінар-навчання для представників вказаних вище населених пунктів Львівщини. Під час заходу представники Дніпропетровської обласної ради, а також представник інтегратора – компанія «Гріс» детально ознайомлять учасників семінару з механізмами запровадження та дії електронного врядування.

За словами директора комунального підприємства з питань електронного врядування Дніпропетровської обласної ради Олексія Вискуба, головною метою реформування надання адміністративних послуг є підвищення ефективності надання таких послуг та їх доступності для громадян.

«На сьогодні найбільш ефективним механізмом надання адміністративних послуг є переведення їх в електронну форму, коли людині, якій потрібна та чи інша довідка, достатньо буде зареєструватися через мережу Інтернет на спеціальному веб-ресурсі та замовити таку довідку», – сказав він.

Водночас, як зазначає представник інтегратора – компанії «Гріс» Олена Іванова, люди похилого віку, не маючи доступу до Всесвітньої мережі Інтернет, зможуть замовляти необхідні довідки за телефоном, надавши адміністратору електронного врядування свої персональні дані. Після цього,  адміністратор внесе отриману від додзвонювача інформацію у відповідну електронну базу та організує замовлення затребуваної останнім довідки.

Олена Іванова також відзначила, що запровадження система е-врядування дасть можливість зробити більш ефективним контроль громадськості за діями представників влади, які уповноважені надавати адміністративні послуги. Адже інформацію про видачу довідок буде розміщено на відповідному сайті. «Така система дає можливість громадянам зареєструватися в черзі за місцем у дитячому садочку, за отриманням дозволів на встановлення малих архітектурних форм, тощо», – сказала вона.

          

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: