У Львівському палаці мистецтв відкриється Всеукраїнська виставка «Текстилізм. Міні текстиль – 2014»

12 червня о 16:00 у Львівському палаці мистецтв відбудеться відкриття Всеукраїнської виставки «Текстилізм. Міні текстиль. – 2014».

Експозиція поєднує роботи різного тематичного спрямування, виконані класичними та авторськими текстильними техніками: гобелен, розпис по тканині, художня вишивка, квілт, текстильний колаж тощо.

Матеріали виконання робіт від традиційних текстильних, до здавалось звичайних побутових і актуальних водночас.

На виставці глядачі побачать твори 55 митців зі Львова а також гостей з Києва, Луцька, Рівного та Черкас. Серед авторів відомі в Україні та поза її межами майстри та багато молоді і студентів.

Головним організатором експозиції є Львівська секція художнього текстилю. Організаційний комітет: Ольга Парута-Вітрук (голова секції), Наталя Шимін, Володимира Ганкевич.

Довідка

Щорічна виставка відбувається з 90-х років. На початках, вона була традиційною, а раз на 2 роки традиційне чергувалось з експериментальним. Перша виставка експериментально мистецтва "Текстильний шал." була відкрита під гаслом "Через експеримент – до образу". З часом вона об'єдналась з традиційним текстилем і перетворилась у "Текстилізм". У цьому році долучився "Міні текстиль" (течія текстильного мистецтва і ІІІ Всеукраїнська виставка обмежена у розмірі міжнародними стандартами 20х20х20 см).

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: