Третина призовників Львівщини мають підстави для відстрочки – помічник військкомісара

30 зі 100 чоловіків призовного віку мають підстави для відстрочки. Таку інформацію під час відеомосту між Львовом і Дніпропетровськом на тему «Особливості проведення часткової мобілізації на Дніпропетровщині і Львівщині» оприлюднила Алла Сибірякова, помічник військового комісара з правової роботи Львівського обласного комісаріату, майор юстиції, повідомили у Львівському прес-клубі.

Стаття 23 Закону «Про мобілізаційну підготовку і мобілізацію» визначає, хто має відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації.

До переліку цих людей належать:

-   заброньовані на період мобілізації і на воєнний час за органами державної  влади,  іншими державними органами, органами місцевого самоврядування, а також за підприємствами, установами і організаціями;

-   визнані відповідно до висновку  військово-лікарської  комісії тимчасово непридатними до військової служби за станом здоров’я;

-   чоловіки, на утриманні яких перебувають п'ять і більше дітей віком до 16 років;

-   зайняті постійним доглядом за особами, що його потребують;

-   народні депутати України, депутати Верховної Ради Автономної
Республіки Крим.

Заступник військового комісара з роботи з особовим складом та громадськістю Дніпропетровського обласного військового комісаріату Сергій Полуциган наголосив, що люди, які безпідставно відмовляються від призову, одразу зустрічаються з працівниками прокуратури.

«Але таких дуже мало. Коли на Дніпропетровщині почали оповіщувати великі маси населення, то зіткнулися з цими проблемами. Тоді підключилися правоохоронні органи, паспортні столи – і нам вдалося дуже швидко подолати проблеми», - наголосив Сергій Полуциган.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: