Україна і Франція вийшли на вищий рівень партнерських взаємовідносин, - Алан Ремі (фото)

13 червня відбулася перша зустріч Ректора Володимира Мельника із французькою делегацією на чолі із Надзвичайним і Повноважним Послом Французької Республіки в Україні Аленом Ремі, під час якої сторони обговорили перспективи поглиблення співпраці Львівського національного університету імені Івана Франка з Посольством Французької Республіки.

Про це Дивись. Інфо повідомили у прес-службі Університету

«Наша перша зустріч – добрий знак, який закладе міцні підвалини для подальшого співробітництва  в різних сферах. Україна і Франція вийшли на вищий рівень  партнерських взаємовідносин. Маємо йти далі, зокрема в галузі освіти і науки», - зазначив Ален Ремі.

Ректор Університету розповів про науковий і педагогічний потенціал, який мають викладачі факультету іноземних мов, міжнародних відносин, біологічного, хімічного, філософського факультетів, та ініціативність і відкритість студентів Львівського університету до реалізації наукових досліджень на міжнародному рівні, а відтак, наголосив на важливості розвитку українсько-французької співпраці.

Під час зустрічі йшлося про подальші кроки щодо активізації академічної мобільності студентів, аспірантів, науковців і викладачів, налагодження «точкової співпраці» в наукових проектах, а також організації проведення спільних наукових досліджень та участь молодих учених у міжнародних наукових конференціях, що відбуваються на базі французьких та українських вищих навчальних закладів.

Володимир Мельник та Ален Ремі також обговорили питання організації зустрічі Надзвичайного і Повноважного Посла Французької Республіки в Україні з університетською спільнотою  вже восени цього року, а також домовилися про створення в Університеті відкритого лекторію авторитетних французьких учених.

Своїм баченням щодо культурної співпраці зі Львівським університетом поділився радник з питань культури та співробітництва, директор Французького Інституту в Україні Ерік Тосаті.

«Сподіваюся, що ми зустрінемося за більш спокійних для України обставин і знайдемо різні механізми та шляхи для посилення українського-французького партнерства», - висловив своє переконання Ректор Володимир Мельник.

Нагадаємо, що Львівський національний університет імені Івана Франка з 1991 року співпрацює з Університетом м. Анже, з 1996 року - з Французьким культурним центром, з 1995 - з Університетом П’єра Марії Кюрі м. Париж, з 2010 - з Університетом Дю Мен, з 2013 – з Федерацією «Франція-Україна».

IMG_1043 IMG_1049 IMG_1055 IMG_1065 IMG_1077 IMG_1082 IMG_1086 IMG_1090

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: