НБУ очолить Валерія Гонтарєва

Президент Петро Порошенко вніс до Верховної Ради проект постанови про звільнення Степана Кубіва, який займає посаду голови Національного банку України

Відповідну постанову зареєстровано 18 червня під номером 4112а.

Як пише «Деловая стлица», Кубів уже написав заяву про звільнення з посади голови НБУ, а кандидатура Кубіва розглядається на пост губернатора Львівської області.

Також Порошенко вніс до Ради Проект Постанови про призначення Гонтаревої В.О. на посаду Голови Національного банку України під номером 4114а.

Валерія Гонтарєва зараз займає посаду голови ради директорів групи компаній "Інвестиційний капітал України" (ICU).

Як і Кубів, вона виходець з фінансових бізнес-кіл, причому за плечима у неї багатий досвід роботи саме в банківській сфері. До того як очолити ICU, потенційна майбутня керівниця Нацбанку тривалий час трудилася в великих іноземних фінустановах. Сім років - до 2008 року - вона займала посаду першого заступника голови правління і начальника управління фінансових ринків в "ІНГ Банк Україна", українській "дочці" голландського ING Bank, що прийшов в нашу країну ще в 1997 році. Попередні п'ять років Гонтарєва входила в правління "Сосьєте Женераль Україна", місцевої "дочки" французького Société Générale. Там вона відповідала за роботу фінустанови на ринках капіталу. А раніше, з 1993 по 1996 роки, працювала провідним економістом на Українській міжбанківській валютній біржі.

Одним із сигналів про підготовку Гонтарєвої до нової посади став її відхід з посту голови спостережної ради невеликого банку "Авангард", придбаного в січні компанією Westal Holdings (підконтрольна ICU). Цю посаду вона обіймала з вересня 2013 року, але перебування на цій посаді склало б прямий конфлікт інтересів у разі приходу Гонтаревої в Нацбанк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: