Порошенко мав розмову з Путіним про можливість припинення вогню та долю журналістів у зоні АТО

Президенти України та Росії провели телефонну розмову щодо можливості припинення вогню на сході України та ситуації з безпекою журналістів на Донбасі.

Про це повідомив прес-секретар глави російської держави Дмитро Пєсков, передає Еспресо.TV.

"Глави держав обговорили актуальні питання двосторонніх російсько-українських відносин", - сказав він.

"Була порушена тема можливого припинення вогню в районі бойових дій на південному сході України", - зазначив Пєсков.

"Путін висловив стурбованість у зв'язку з трагічною загибеллю російських журналістів у районі Луганська і акцентував увагу на необхідності безумовного забезпечення безпеки представників ЗМІ, що працюють на Україні в зоні конфлікту", - підкреслив Пєсков.

"Порошенко висловив співчуття у зв'язку із загибеллю представників російських ЗМІ і запевнив Путіна в тому, що за його вказівкою буде проведено відповідне розслідування, а також вжито необхідних заходів щодо забезпечення безпеки журналістів", - повідомив прес-секретар президента РФ.

В свою чергу, як повідомив у соціальних мережах прес-секретар президента Святослав Цеголко, під час телефонної розмови Порошенко закликав Путіна сприяти у звільненні всіх затриманих журналістів та активістів.

Після тяжкого поранення у Луганській обласній лікарні помер спецкор ВГТРК Ігор Корнелюк. За інформацією керівника групи "Інформаційний спротив" Дмитра Тимчука, журналіст працював нелегально.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: