Внутрішньо переміщені особи, які перебувають у Львівській області, отримають адресну допомогу (фото)

Голова Львівської облдержадміністрації Ірина Сех та Регіональний представник УВКБ ООН в Білорусі, Молдові та Україні Олдріх Андрисек 18 червня підписали угоду про надання матеріальної допомоги для найбільш вразливих внутрішньо переміщених осіб, які переїхали до Львівської області.

В рамках угоди передбачена одноразова виплата від Управління Верховного комісара ООН у справах біженців для 650 найбільш вразливих внутрішньо переміщених осіб у Львівській області.

Голова Львівської ОДА  висловила подяку регіональному представникові ООН у справах біженців за активну моральну та методичну підтримку. Вона поінформувала, що станом на сьогодні в області офіційно зареєстровано понад 2, 5 тис громадян з АР Крим та східних областей України, які поселені на тимчасове проживання у Львівську область.

«Усі питання соціально-побутового характеру ми стараємося максимально вирішити. Всі люди  тимчасово проживають у санаторіях, пансіонатах та приватних будинках. За зверненнями батьків 210 дітей навчаються у школах, 21 дитина відвідує дошкільні установи, 346 студентів із 380 продовжують здобувати вищу освіту», – зазначила І. Сех.

Вона додала, що  на медичний облік взято 822 дорослих та 428 дітей до 18 років.  З березня в області народилося 4 немовлят. Також щотижня люди, які переселилися, отримують продуктові набори. За словами Ірини Сех, в області залучено більш ніж 13 млн грн позабюджетних коштів для вирішення проблем тимчасово переселених людей.

Водночас Олдріх Андорисек наголосив, що Західна Україна, і зокрема Львівщина  – надзвичай гостинний  та толерантний регіон до народів усіх національностей: «Тут приймають не лише українців, але й кримських татар, росіян, євреїв. Люди безкоштовно надають внутрішньо переміщеним особам продукти харчування та своє житло. Якщо б порахувати кошти, надані від людей та громадських організацій, думаю сума затрат була б в рази більшою. Тому дякую всім небайдужим, зокрема  голові ОДА Ірині Сех, яка з перших днів допомагала в рамках своїх можливостей, відтак  робота в області налагоджена дійсно добре», – сказав О.Андорисек.

Довідка:

Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН), відоме як Агентство ООН у справах біженців було створено 14 грудня 1950 року Генеральною Асамблеєю ООН. УВКБ ООН має мандат спрямовувати та координувати міжнародні дії щодо захисту біженців та вирішення проблем, з якими вони стикаються у всесвітньому масштабі. Головна мета Агентства полягає в гарантуванні прав та добробуту біженців. УВКБ ООН прагне забезпечити кожну людину правом шукати та користуватися притулком в іншій країні.

Сьогодні УВКБ ООН є одним з головних гуманітарних агентств світу. Понад 8,600 співробітників організації, які працюють у більш ніж 125 країнах світу, допомагають 34 мільйонам осіб. Ця цифра включає не лише біженців, а й шукачів притулку, біженців, які повертаються додому, осіб, які переміщені у межах власної країни, та осіб без громадянства.

IMG_1311

Фото: Костянтин Бєглов

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: