Якщо вирішать змінювати транспортну схему у Львові, то вийде, що 300 тисяч євро пішли коту під хвіст, – Кужелюк

Нарешті міська влада Львова зрозуміла, що транспортна схема, розроблена фірмою «Луїс Бергер» і запроваджена у 2012 року, була помилкою. Тільки тепер постає питання, хто візьметься за розробку нової схеми і чому 300 тисяч євро гранту пішли коту під хвіст.

Таку думку у коментарі «Погляду» висловив депутат Львівської міської ради Юрій Кужелюк.

«Мене тішить, що нарешті міська влада визнала свою помилку у розробці транспортної схеми і визнала те, про що їй говорилося, що фірма «Луїс Бергер» була не компетентною у цьому питанні. У результаті виявилося, що ця фірма з’їла 300 тисяч євро гранту, звернулася до Львівської «Політехніки»… зліпили те, що ми маємо, впровадили, зробили купу проблем. А тепер благо - через три роки дійшли висновку, що цього не можна було робити»,- ділиться міркуваннями депутат.

Це при тому, що місто співпрацювало з «Політехнікою», з кваліфікованим спеціалістом, а вирішили довіритись іноземній фірмі.

«Не знаю, кого оберуть тепер. Міський голова доручив взяти спеціалістів з «Політехніки», укласти угоду і розробити начальнику управління транспорту та зв’язку нову схему. Мене цікавить, хто це буде. Якщо це будуть ті самі люди, то наслідки будуть очевидні. Є хороші спеціалісти у Політехніці, які займаються організацією транспортного руху у містах – у Тернополі, Хмельницьку, але станом на вчорашній день ніхто до них не звертався», - розповів Юрій Кужелюк.

На переконання депутата, важливо, щоб зміни чи доповнення до транспортної схеми не стали другою революцію. «Вдруге це буде вже занадто. Результат цієї транспортної схеми призвів до того, що завдяки численним скаргам мешканців вона на 80% таки помінялася», - зазначає Юрій Кужелюк.

Тепер постане, ймовірно, питання, хто платитиме за нову розробку. «Цікаво, а хто за це буде платити – за цю нову розробку? Бо якщо це був грант, то це був грант, а тепер, коли грант з’їли, потрібно платити за розробку з міського бюджету? Це питання покрите таємницею», - говорить депутат Львівської лімської ради.

При цьому, Юрій Кужелюк зазначає, що навряд чи хтось погодиться виділяти кошти з міського бюджету. «На це ніхто не піде. Бо тоді треба питати, а чому 300 тисяч євро пішли коту під хвіст?»

Нагадаємо, міський голова Львова Андрій Садовий доручив начальнику управління транспорту та зв’язку ЛМР Віктору Щиру створити робочу групу для перегляду та адаптації міської транспортної схеми до сьогоднішніх потреб мешканців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: