200 добровольців долучилися до блокування російсько-українського кордону

У прикордонних районах поблизу держкордону України і Росії тривають спільні дії Держприкордонслужби, Національної гвардії та Збройних сил України з блокування кордону, до цього процесу залучили добровольців.

Про це на своїй сторінці у "Фейсбуці" повідомив керівник Центру військово-політичних досліджень, представник групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук, передає Еспресо.TV.

За його словами, Держприкордонслужба провела набір добровольців для посилення підрозділів, що діють в районі кордону з Росією. Вже набрані 200 чоловік, що мають відповідні військово-облікові спеціальності. У даний час вони відновлюють професійні навички на базі навчального центру ДПС, після чого будуть направлені на різні ділянки україно-російського кордону.

Крім того, силами ГПС і НД України проводиться посилення воєнізованої охорони ділянки адміністративного кордону Херсонської області з Автономною Республікою Крим. До посилення залучено підрозділи на бронетехніці.

Також вжито заходів щодо посилення охорони узбережжя Азовського моря. На даний момент в морській зоні цілодобово діють 5 морських патрулів ДПС, ще 2 знаходяться в резерві. Повністю контролюється морське напрямок від Генічеська до Маріуполя і Новоазовська.

Він також відзначив, що дані заходи проводяться не так ефективно, як хотілося б.

"В першу чергу через постійного посилення протиборчих терористичних груп бойовиками і зброєю з території Росії. Оснащення їх засобами протиповітряної оборони помітно знижує ефективність застосування авіації". – йдеться у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: