На Сихові 150 тисяч мешканців, тому туди будуть їздити львівські трамваї

Сьогодні на сесії міської ради не розглядають питання про виділення земельної ділянки для перенесення ринку «Санта-Барбара». Робота з підприємцями ринку триватиме, допоки не буде знайдено альтернативне рішення., повідомили у прес-службі ЛМР

«Сьогодні достатньо складна сесія, дуже багато емоцій. Перше питання, яке було дискусійним, - це питання перенесення ринку «Санта-Барбара». На жаль, до сьогоднішнього дня місце для перенесення не погоджене усіма учасниками процесу. Тому це питання сьогодні не розглядається, а буде розглядатись тоді, коли ми знайдемо повний консенсус. Бо важливі і робочі місця, і будівництво трамваю на Сихів, під який ми отримали 80 млн грн гранту від Уряду Німеччини. Там будуть наші львівські трамваї. І це 150 тис мешканців. Це великий масив. Тому попробуємо, щоб це питання було максимально збалансованим», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Також мер наголосив на тому, що важливим є збереження робочих місць на ринку і будівництво трамваю, що значно полегшить транспортне сполучення Сихова з центром міста.

«Безперечно, що ринок «Санта-Барбара» не хоче нікуди йти. Це є неможливо. Бо трамвай має бути прокладений. Мова йде про багатьох людей, які живуть на Сихові. Це спростить сполучення Сихівського масиву з центром міста, коли трамвайна колія буде йти посередині пр Червоної Калини – не буде заторів. Це швидко і якісно. Будемо шукати компроміс. Будемо розпочинати роботи від вул Стуса. Думаю, що ми швидко компроміс з людьми знайдемо. Багато людей і багато думок. Будемо працювати і разом шукати шлях вирішення», - додав мер Львова Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: