Окупанти в Севастополі не поспішають націоналізувати підприємств Порошенка, Ахметова і Фірташа

Севастопольські підприємства, що належать президенту України Петру Порошенку, бізнесменам Рінату Ахметову та Дмитру Фірташу перейдуть у державну власність тільки в рамках законодавчого поля.

Про це на зустрічі з міськими профспілковими лідерами заявив так званий «в. о. губернатора Севастополя» Сергій Міняйло, передає «РБК-Україна».

«Ставити питання про націоналізацію приватної власності, господарі якої знаходяться за кордоном, означає підштовхнути владу до незаконних дій. Ми не бандити», - сказав він.

За словами Меняйла, їм вже направлено лист власнику «Севастопольського морського заводу» Порошенку про подальшу долю підприємства.

Крім того, готується перевірка законності приватизації Балаклавського рудоуправління, що входить у «Смарт-Холдинг» Вадима Новинського. Контрольно-ревізійне управління продовжує перевіряти ВАТ «Севастопольгаз», контрольним пакетом акцій якого володіють структури Дмитра Фірташа.

«Як це було приватизовано, ми розбираємося. Але це тривалий процес, тому що частина документів вже знищена», - сказав Міняйло.

Що стосується севастопольського підприємства «Укртелеком», що належить Рінату Ахметову і контролюючого 100% стаціонарного телефонного зв'язку, Меняйло вважає, що воно буде витіснено з ринку природним шляхом, коли в регіон зайдуть російські компанії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: