При прокуратурі Львівщини запрацювала громадська рада зі 102 членів

До створеної громадської ради при прокуратурі Львівщини увійшли представники 102 громадських організацій. Вони поділені на 20 комісій і вже почали свою активну роботу.

Про це сьогодні на прес-конференції розповів заступник голови громадської ради при Прокуратурі Львівщини Маркіян Мальський, повідомляє кореспондент Galnet.

«На мою думку і на думку великої кількості адвокатів, громадська рада створена законно, демократичним способом. На створення громадської ради надійшло понад 130 заявок різних громадських організацій. З них на засідання по створенню громадської ради прийшло 100 організацій, ще 2 подали заяви, що вони не могли бути присутніми. Відповідно рішенням наступних зборів їх було долучено до числа осіб, які виступили засновниками. Тобто на сьогодні у громадській раді при прокуратурі Львівської області є 102 члени», – розповів М.Мальський.

За його словами, вже було проведено робоче засідання, на якому створені комісії з різного роду питань. Таких комісій є близько 20 і вони вже почали працювати. До них увійшов кожен член ради, який виявив своє волевиявлення.

«Комісії працюють у фактично аналогічних напрямках до прокуратури області. Вже розроблене внутрішнє положення, яке узгоджене з прокуратурою. Ведеться активна робота. Немає жодного тиску, непорозумінь і так далі. Поки що ми дуже успішно співпрацюємо з прокуратурою, бачимо націленість на результат», – розповів М.Мальський.

Він наголосив, що громадська рада не перебиратиме на себе функції прийому громадян, проте буде активним учасником резонансних подій. Вона також здійснюватиме громадський контроль щодо прокуратури.

«Що вже було нами зроблено? Було делеговано представників на обговорення справи по підприємцю, яка закінчила життя самогубством ( викинулася з приміщення Міндоходів Львівщини – ред.). Було два представника на зустрічі в податковій адміністрації, щоби з’ясувати хід розгляду справи», – розповів заступник голови громадської ради.

«На сьогодні ще ведеться адміністративно-організаційна функція, а надалі вже чітко робота буде побудована наступним чином. Якщо є звернення до громадської ради, воно розглядається, внутрішньо визначається, яка комісія повинна розглянути те чи інше звернення. Робочими інструментами будуть здебільшого комісії. Є так само колегія ради, куди входять за посадами голова ради, заступники і голови комісій. Відповідно ця колегія – більше виконавчий орган», – пояснив М.Мальський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: