У Сербії відбувся фестиваль «Калина»

14-15 червня 2014 року у м. Вербас (Автономний край Воєводина, Сербія) відбувся  11-й фестиваль української культури «Калина», організатором якого є Національна рада української національної меншини Сербії та Рада фестивалю.

У рамках фестивалю відбулися етнографічна виставка, дегустація страв національної кухні, виступи вокально-хореографічних колективів. Свої таланти у виконанні творів української культури мали можливість продемонструвати колективи з усіх міст Сербії, де компактно проживає українська громада, а саме Товариство ім. Т.Шевченка з м.Новий Сад, “Коломийка” з м. Сремська Митровиця, “Карпати” із м.Вербас, Товариство ім. І.Сенюка з м.Кула та товариство “Калина” з м.Інджія. Гостями фестивалю стали культурно-мистецькі колективи української громади із Хорватії та Боснії і Герцеговини.

Цього року на фестивалі Львівщину представляв заслужений ансамбль танцю України «Юність» Львівського державного палацу естетичного виховання учнівської молоді, який представив місцевій громаді хореографічні композиції різних регіонів нашої держави, повідомила прес-служба ЛОДА.

Також на запрошення голови Національної ради української національної меншини Сербії Йосифа Сапуна участь у фестивалі взяла офіційна делегація Львівської обласної ради та обласної державної адміністрації на чолі з депутатом обласної ради, членом постійної комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження та засобів масової інформації  Тарасом Курчиком.

В рамках програми візиту до Воєводини делегація Львівської області зустрілася із заступником голови з економічних питань общини Вербас Вельком Ковачевичем. Під час зустрічі сторони обговорили можливості налагодження двосторонньої співпраці общини Вербас з районами Львівської області.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: