У театрах Львова проведуть ремонти для підвищення безпеки постановок

Сьогодні, 19 червня, на пленарному засіданні міськради 58 голосами було прийнято рішення про затвердження Програми підвищення безпеки театральних постановок у театрах міста Львова, повідомили у прес-службі ЛМР.

Початково Програму було спрямовано лише на Національний академічному український драматичний театр ім. Марії Заньковецької, враховуючи незадовільну якість планшету сцени і небезпеку травмування акторів та інших учасників дійств.

Проте, за словами начальника юридичного управління ЛМР Гелени Пайонкевич, учора на засіданні профільної комісії було визначено, що ця програма не може передбачати виділення коштів державою лише цьому театру, оскільки є декілька комунальних театрів, які мають аналогічні проблеми і також потребують додаткового фінансування. Відтак, додаток до Програми доповнено виготовленням проектно-кошторисної документації Львівського драматичного театру імені Лесі Українки (200 тис грн), ремонтно-реставраційними роботами Львівського академічного духовного театру «Воскресіння» (600 тис грн), проведенням робіт з електропостачання (757 тис грн), капітальним ремонтом малої сцени Першого українського театру для дітей та юнацтва (300 тис), облаштуванням дахової котельні та реконструкції системи опалення Львівського академічного театру імені Леся Курбаса (1, 26 млн грн) і реконструкцією аварійного виходу Львівського театру естрадних мініатюр «І люди, і ляльки» (600 тис грн).

Відтак, метою оновленої Програми є забезпечення належних умов функціонування театрів міста у частині театральних постановок, забезпечення належних умов праці акторського та технічного персоналу, зокрема убезпечення від виробничого травматизму.

Передбачається, що реалізація Програми сприятиме популяризації театрального мистецтва, зокрема серед дітей, юнацтва та молоді.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: