Управлінням соціального захисту надано муніципальних субсидій на майже 612 тис грн

Порошенко призначив командувача Сухопутними військами
Сергій Попко раніше був керівником АТО

У Львові дванадцять років діє місцева програма по наданню населенню муніципальних субсидій, яка була затверджена рішенням виконавчого комітету від 01.03.2002 №80 «Про заходи щодо соціального захисту окремих категорій громадян» (зі змінами і доповненнями), повідомили у прес-службі ЛМР.

«Муніципальна субсидія на оплату житлово-комунальних послуг призначається cім’ям, для покриття 10% обов’язкового відсотку платежу, який необхідно сплатити заявником, виключно після призначення державної субсидії на оплату житлово-комунальних послуг.

В окремих випадках за рахунок коштів місцевого бюджету, передбачених для надання муніципальних субсидій, виходячи з конкретних обставин сім’ї субсидія призначається для покриття 15% обов’язкового відсотку платежу, або якщо визначена  категорія громадян отримує інші доходи, крім пенсії, на підставі акту обстеження матеріально-побутових умов», - розповіла Леся Дронь, начальник відділу пільг, соціальних допомог та компенсаційних виплат управління соціального захисту ЛМР.

Право на муніципальну субсидію мають такі непрацюючі категорії громадян: ветерани УПА – учасники бойових дій УПА та інваліди УПА; малолітні політичні в’язні сталінських таборів; вдови політичних в’язнів, інвалідів війни УПА, учасників бойових дій УПА; сім’ї, у яких проживає двоє і більше інвалідів; інваліди по зору І та ІІ груп; одинокі непрацюючі інваліди І або ІІ групи загального захворювання та ІІІ групи, які мають заключення психіатричних медико-соціальних експертних комісій (МСЕК); діти-сироти.

«Для оформлення муніципальної субсидії львів’яни, які можуть претендувати на цей вид допомоги повинні звернутись у «єдині приймальні» районних відділів соціального захисту та подати: заяву встановленої форми, та документ, який підтверджує соціальний статус заявника (копія довідки МСЕК, копія посвідчення про встановлення статусу та ін.). Що стосується одержувачів муніципальної субсидії, то їх середньомісячна кількість сягає до 1 тис. сімей. В перші п’ять місяців 2014 року муніципальних субсидій призначено 720 львівських сімей», - зазначив Ігор Кобрин, в.о. начальника управління соціального захисту Львівської міськради.

Нагадаємо, що для зручності сьогодні прийом громадян у «Єдиних приймальнях» районних відділів соціального захисту проводиться: понеділок – з 13 до 19 год.; вівторок-четвер – з 08 до 19 год.; п’ятниця – з 09 до 14 год.

Записатись на прийом в «Єдину приймальню» в режимі «он-лайн» та дізнатись більше інформації про різні види допомог можна на сайті «Львів соціальний»: http://www.social.lviv.ua

Для отримання детальної інформації про різні види соціальних гарантій мешканці Львова можуть звертатись за консультаціями до  відділів соціального захисту за місцем реєєстрації за телефонами:

 

Галицький: тел.:  261-44-50 (вул. Ф. Ліста, 5)
Личаківський: тел.:  235-71-62 (вул. Театральна, 10)
Залізничний: тел.:  295-82-28 (вул. І. Виговського, 34)
Франківський: тел.:  237-50-81 (вул. Генерала Т. Чупринки, 85)
Шевченківський: тел.:  252-28-40 (вул. В. Липинського, 11)
Сихівський: тел.:  254-64-80 (просп. Червоної Калини, 66)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: