В Міноборони обіцяють до кінця липня забезпечити військових бронежилетами на 100%

Військовослужбовці, які приймають участь в АТО, будуть на 100% забезпечені бронежилетами до кінця липня.

Про це на брифінгу повідомив начальник Центрального управління речового забезпечення Тилу Збройних Сил України Юрій Тимченко, передає Еспресо.TV з посиланням на УНН.

За його словами, на сьогодні забезпеченість військовослужбовців у зоні АТО бронежилетами складає близько 14 тис. штук, а до кінця липня, згідно договорів планується постачання ще близько 10 тис. штук. Тобто забезпечення буде на 100%.

Окрім цього, планується закупити ще 11 300 одиниць бронежилетів.

За його словами, на виділені Кабміном кошти було замовлено ще 28 тис. бронежилетів "Корсар М 3-4" на 118 млн грн. та ще укладені договори на придбання 17 тис. бронежилетів. "До кінця червня має бути поставлено 7 тис. штук. Вже поставлено близько 4 тис. штук", - поінформував Тимченко.

"Проте нас не влаштовує швидкість постачання цих бронежилетів, адже виготовляє їх лише одне підприємство в Україні, яке може постачати по 250 бронежилетів на добу", - сказав Тимченко.

За його словами, схожа ситуація склалася з кевларовими шоломами. Їх було замовлено лише для миротворців, а у решті військ лише металеві шоломи. "Тепер же замовлено 10 тис. кевларових шоломів на 25 млн грн. Але це підприємство ще не постачає ці шоломи і буде лише незабаром це підприємство зможе до кінця серпня поставити лише 5 тис. таких шоломів", - сказав представник ЗСУ.

Тимченко також додав, що це дуже велика проблема, але щось прискорити і вирішити наразі її неможливо.

"Також нам треба забезпечувати ще й батальйони територіальної оборони. Хоча обов'язки забезпечення покладені на ОДА, проте із адміністрацій звертаються до нас, щоб ми надали допомогу. Адже кошти в ОДА виділяють, а підприємство, яке виготовляє бронежилети, просто не в змозі їх виготовити потрібну кількість своєчасно, а тому не хоче брати замовлення від ОДА на виготовлення бронежилетів для підрозділів територіальної оборони у всіх областях України", - сказав він.

Нагадаємо, сьогодні в.о. міністра оборони Михайло Коваль повідомив, що ЗСУ отримали 14 тисяч бронежилетів, але подальша закупівля призупинена через дії АМКУ, яке гальмує процедуру закупівлі.

У зв’язку з цим голова парламенту  Олександр Турчинов звернувся до Генпрокурори з вимогою арештувати винних у зриві постачання захисного обладнання для армії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: