Голова Старосамбірської РДА оголосив АТО

19 червня голова Старосамбірської районної державної адміністрації Мирон Пацай розповів журналістам про план боротьби із незаконними вирубками лісу в районі. За словами М.Пацая, у районі діє 150 лісопилень.

За офіційними даними Старосамбірський держлісгосп рубає біля 40 тис. кубометрів лісу, Старосамбірський "Галсілліс" - 25 тис кубів, а насправді, за рік, у районі проводиться вирубка близько 420 тис кубів,  тобто 350 кубів рубають "наліво". Нескладні підрахунки (податок 100 грн за один кубометр) показують, що річно район втрачає близько 40 млн. грн.. Водночас, річний бюджет району близько 200 млн.грн., тобто лише на рубці лісу район втрачає 20% надходжень.

Голова РДА своїм дорученням зобовязав відповідні служби обладнати у кожній сільській раді інформаційний щит із всіма даними про тих, хто працює в лісі на території громади. Усі автомобілі, які вивозять ліс повинні бути належним чином марковані, щоб кожен громадянин, який побачив не маркований лісовоз зміг повідомити куди слід. Насамперед, він звернувся із закликом до журналістів, щоб на інформаційних щитах були вказані контакти ЗМІ, за якими всі охочі змогли б повідомити про незаконну рубку та вивіз лісу, підтвердити злочин фотографією.

За словами Мирона Пацая, тільки небайдужа громада, при допомозі журналістів зможе покласти край "лісній мафії".

Інформація підтверджена фото та поширена у ЗМІ, змусить й правоохоронців реагувати належним чином. В першу чергу він надіється на молодь, яка достатньо забезпечена засобами комунікації. Невинне фото з мобільного телефону та кілька слів про місце злочину вислані ММС на адресу ЗМІ, чи поширені в інтернеті в інший спосіб, вбережуть рідний край, його природу і принесуть набагато більше користі, аніж фото з чергового пікніка.

"Стань на захист краю, розкажи про лісового злодія" - гасло, чи на зразок цього, має стати модним для всіх горян, особливо молодого покоління. Загалом, сучасні засоби звязку, при допомозі журналістів, дають змогу патріотам краю таким чином боротися із "гравійною мафією", хамством перевізників тощо - вважає Мирон Пацай.

Прикарпатська правда

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: