40 випускників завершили навчання в Школі Польського та Європейського права (фото)

Цьогоріч близько 40 випускників завершили навчання в Школі Польського та Європейського права у Львівському національному університеті імені Івана Франка, повідомляє прес-центр вишу.

Під час урочистої академії з нагоди закриття Школи з вітальним словом звернувся до присутніх декан юридичного факультету, професор Андрій Бойко, який наголосив на важливості співпраці Львівського національного університету імені Івана Франка із Яггелонським університетом у Кракові в контексті взаємного розуміння між Україною та Польщею та подальшого процесу європейської інтеграції нашої країни: «Львівський та Яггелонський університети відіграють особливу роль у процесі становлення та розвитку своїх народів, і зараз ми повинні продовжувати нашу співпрацю, формувати її нові виміри».

Заступник декана з міжнародних питань факультету права й адміністрації професор Яггелонського університету Єжи Пісулінські подякував Львівському університету за багаторічну співпрацю та побажав випускникам школи подальших успіхів у процесі опанування основних норм і принципів європейського права. «Зараз для Польщі надзвичайно важлива наша співпраця, оскільки в нашій країні покладають великі надії на людей, які розумітимуть правову систему як Польщі та ЄС, так і України», - зазначив професор Єжи Пісулінські.

Проректор з науково-педагогічної роботи та соціальних питань і розвитку Мар’ян Лозинський подякував гостям із Польщі від імені Ректора Університету, закцентувавши увагу на важливому інтеграційному аспекті таких програм і на процесі взаємопізнання України та Європи одне одного. «Ваша праця – це своєрідний вклад у розвиток та побудову нашої держави», - звернувся Мар’ян Володимирович до колег із Польщі.

За сприяння у плідній співпраці між факультетом права й адміністрації Яггелонського університету та юридичним факультетом Львівського національного університету імені Івана Франка грамотами Ректора Університету нагородили заступника декана з міжнародних питань факультету права й адміністрації професора Єжи Пісулінські та доктора Ульріха Ернста (Яггелонський університет).

Закінчилась урочиста церемонія врученням сертифікатів Школи Польського та Європейського права. Загалом цьогорічними випускниками Школи стали 39 студентів. Під час навчання в Школі вони мали можливість ознайомитися з основами різних галузевих інститутів польського та європейського права. Професори факультету права та адміністрації Ягеллонського університету, а також викладачі, запрошені з інших університетів Польщі, читали лекції польською мовою. Більшість із лекторів – провідні науковці, відомі фахівці у сфері права як у Польщі, так і за її межами, зокрема юристи-практики.

Нагадаємо, що Школа Польського та Європейського Права почала функціонувати з 2007-2008 навчального року в рамках співпраці між факультетом права й адміністрації Ягеллонського університету у Кракові (Республіка Польща) та юридичним факультетом Львівського національного університету імені Івана Франка.

IMG_1913 IMG_1927 IMG_1938 IMG_1974 IMG_2009 IMG_2024

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: