Міндоходів звільнило вже понад 2 тисячі працівників

З початку 2014 року з Міністерства доходів і зборів України звільнено понад 2 тисячі співробітників

Про це повідомив заступник міністра доходів і зборів України Михайло Ноняк, передає Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ".

"На сьогодні звільнено майже всіх начальників Головних управлінь Міндоходів в областях, начальників митниць, а також більше 20 керівників департаментів у центральному апараті міністерства. Всього звільнено 161 працівника центрального апарату. З початку цього року з територіальних органів всього звільнено понад 2 тис. осіб. З них працівників податкової сфери - 1960, митної - 245", - сказав Ноняк.

За його словами, з 15 березня по 15 червня цього року за фактами вчинення посадовцями Міндоходів злочинів у сфері службової діяльності відкрито 88 кримінальних проваджень.

"Орієнтовна сума збитків від цих правопорушень - 146 млн гривень. За результатами розслідування такі збитки будуть стягнуті до бюджету", - додає чиновник.

Він наголошує, з кінця квітня вдалося змінити від'ємну динаміку боротьби з митними правопорушеннями.

"На 20% зросла кількість результативних справ, за якими рішення прийняті на користь бюджету, а не на користь недобросовісних митників та підприємців. На сьогодні ми викоріняємо практику винесення вироків судів на користь корумпованих злочинців", - зазначив заступник міністра.

Він резюмував, що головна мета - "це ліквідація корупції, усунення її наслідків та створення дієвої системи протидії її проявам для забезпечення наповнення державного бюджету".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: