Терористи почнуть діяти в Києві та Львові за аналогією з чеченськими бойовиками, - політолог

Політолог, керівник Інституту української політики Кость Бондаренко не виключає, що, крім Донбасу, терористи почнуть діяти в інших регіонах України.

Про це він сказав у коментарі gordonua.com.

На питання, чи може збройне протистояння вийти за межі Донбасу, експерт зазначив, що тут є кілька варіантів.

«Перший варіант - збройний конфлікт з Донбасу може перекинутися на інші регіони, але стимульований він буде не стільки сепаратистськими настроями, скільки соціальною напруженістю, невдоволенням київською владою. Але найближчим часом цього очікувати не варто. Тому що і в Запорізькій, і в Дніпропетровській, і в Харківській областях ситуація останнім часом більш-менш стабільна. Тому цей варіант скоріше гіпотетичний, він можливий тільки у віддаленій перспективі. Це завдання київської влади - не допустити соціальних потрясінь », - сказав Бондаренко.

Він нагадав, що в Харкові, Херсоні, Миколаєві існує досить серйозне проросійський рух. «Воно нікуди не поділося, просто якийсь час не проявляло себе. Був якийсь період шоку. Була шокова ситуація в Харкові після того, як з'явилися вбиті. Була шокова ситуація в Одесі після подій 2 травня. Я думаю, що в цих регіонах люди інакодумці, які прагнуть до Росії, вони нікуди не поділися, і з цим фактором просто необхідно рахуватися. Вони активізуються епізодично », - сказав політолог.

За його словами, найбільш небезпечний - другий варіант. «На основі протестного руху, який зараз йде на сході України, терористичні групи почнуть діяльність в інших містах - Дніпропетровську, Києві, Львові і так далі. За аналогією з чеченськими бойовиками, які проводили такі дії на території Чечні та Російської Федерації. І ось тут завдання спецслужб України - відстежувати інформацію про створення подібних груп і зупиняти їх діяльність », - зазначив Бондаренко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: