У Львівській облраді обговорили питання щодо дітей, хворих на аутизм (фото)

Сьогодні, 24 червня, у Львівській обласній раді розпочала роботу науково-практична конференція «Права осіб із спектром аутистичних порушень: освітні, соціальні та медичні послуги». Участь у цьому заході взяли депутат Львівської обласної ради Андрій Корнат, директор департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації Олександра Небожук, а також фахівці освітніх, соціальних та медичних установ держави, повідомила прес-служба ЛОР.

Андрій Корнат, вітаючи учасників конференції, побажав всім плідного робочого дня та ефективних напрацювань для подальшої реалізації на практиці.

Своєю чергою, виконуюча обов’язки декана філософського факультету Львівського національного університету ім. І. Франка Людмила Рижак висловила сподівання, що робота цієї конференції, яка передбачає доповіді, проведення екскурсії, дасть змогу учасникам заходу обмінятися теоретичними напрацюваннями, а також представити свій науковий доробок та практичні рекомендації. «Ключовою проблемою для гуманітарних дисциплін і передовсім для філософії і психології є людина і її самореалізація. Україна, яка прагне гуманізувати всі сфери суспільного життя, не залишає поза увагою людей, а особливо дітей, які потребують спеціальної освіти і спеціальної допомоги. Свідченням тому є нинішня конференція», – сказала вона.

конференція щодо аутизму 1 конференція щодо аутизму 2

Окрім того, перед учасниками сьогоднішньої зустрічі виступила із доповіддю доктор психологічних наук, професор кафедри корекційної психопедагогіки НПУ ім. М. Драгоманова Діна Шульженко. За її словами, в Україні на сьогодні досить гостро стоїть питання щодо забезпечення рівного доступу до освіти дітей з обмеженими можливостями, зокрема тих, хто потребує спеціальних умов виховання, корекційного навчання та розвитку особистості, соціальної інтеграції в реальне життя. «Саме інклюзивний процес стає підґрунтям для здійснюваної психологічної корекції порушень особистісного розвитку аутичної дитини, розуміння її проблем із боку оточення. Його допомога стимулюватиме формування довіри аутистів до інших людей, які трапляться їй згодом на життєвому шляху», – зауважила професор.

Принагідно відзначимо, що впродовж 24–25 червня учасники науково-практичної конференції «Права осіб із спектром аутистичних порушень: освітні, соціальні та медичні послуги» озвучать низку важливих доповідей, серед яких: «Аутизм сьогодні: проблеми і виклики», «Особливості педагогічного менеджменту корекційної роботи з аутичними дітьми», «Результати національного експерименту з освіти аутичних дітей», «Роль дефектологів у забезпеченні права на освіту дітей із спектром аутистичних порушень», «Індивідуальний освітній маршрут особи із розладами спектру аутизму».

В рамках конференції також заплановано відвідання учасниками так званих практичних майданчиків, зокрема, – екскурсії в дошкільну групу для дітей із аутизмом та в центр денного перебування для дорослих осіб з психофізичними вадами.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: