Українські банки готові кредитувати аграріїв, але спершу мусять зрозуміти цей бізнес

У Львові розпочався цикл навчань для банківських працівників про особливості функціонування аграрного бізнесу. Метою навчань є зробити сільське господарство більш відкритим та зрозумілим для банківського сектора, навчити кредитних експертів правильно аналізувати такий бізнес, зламати стереотипи про несумісність ризиків роботи в агросфері зі змогою добросовісно користуватися кредитними коштами та показати переваги фінансової співпраці з аграріями. І, як наслідок, зробити кредитні ресурси доступнішими для аграріїв, а ринок фінансових послуг більш відкритим.

Навчання організував данський проект технічної допомоги «Надання послуг з управління двома ланцюгами додаткової вартості сільськогосподарської продукції в Україні» («Агро-Львів») спільно з компанією Internationale Projekt Consult GmbH (ІРС). Передбачено проведення чотирьох модулів, один з яких вже відбувся 12-13 червня. В рамках навчань учасники отримують як теоретичні знання, так і задіяні в інтерактивних завданнях та проведенню точних розрахунків на реальних прикладах. Крім цього, під час першого модулю банкіри побували на екскурсіях на двох фермах Львівщини – овочевій «Малинівка» та молочній «Кмітливість».

Експерт напряму "Підтримка при кредитуванні учасників ЛДВ" проекту «Агро-Львів» Тарас Антонюк розповів: «Це вже не вперше наш проект проводить схожі навчання. І попередні такі заходи дали хороші результати – фінансові установи дещо змінили своє упереджене ставлення до агросектора і розглядають цю сферу як потенційних клієнтів, а деякі банки вже працюють над розробкою спеціальних кредитних пропозицій для аграріїв. Про актуальність таких заходів сьогодні свідчить і той факт, що банки готові співфінансувати такі навчання для своїх працівників – якщо попередні рази ініціаторами семінарів були виключно ми, відповідно, і брали на себе всі витрати, то сьогодні ці навчання можна назвати спільною ініціативою – банки частково оплачують витрати на їх проведення. Цього разу ми також і за дещо іншим принципом відбирали учасників. Якщо минулі рази кожна група формувалися з працівників одного банку і лише з представництв у Львівській області, то тепер ми формуємо збірні групи з різних фінустанов із західних областей України».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: