Без бронежилетів батьки не впустять військових у зону АТО, - підполковник (відео)

На сьогодні ситуація із забезпеченням бійців 3-ого батальйону територіальної оборони Львівської області, на який згідно з рішенням обласної ради було виділено 1 млн грн, все ще потребує вдосконалення.

Зокрема, як зазначив на відкритому засіданні голова комісії із сприяння підрозділам Збройних сил України на території області Ярослав Мудрий, перше, що впало в око представникам їхньої комісії, – це взуття, в якому бійцям батальйону доводиться проходити щоденні тренування. «Один із бійців сильніше потягнув за взуття і воно розірвалося. Це взуття швидше схоже на картон, аніж на шкіру», – відзначив депутат.

Водночас депутати наголосили на тому, що нині солдатам, які проходять навчання на Яворівському полігоні, все ще не вистачає предметів захисту, зокрема, – касок та бронежилетів. «Деякі з тих проблем в армії, які ми виявили під час моніторингу ситуації на Яворівському полігоні, намагатимемося вирішувати на місці. Але щодо тих питань, які потрібно вирішувати на центральному рівні, то скеровуватимемо відповідні депутатські звернення до уряду та Президента», – сказав Ярослав Мудрий.

Своєю чергою, командир 3-ого батальйону територіальної оборони Львівської області підполковник Андрій Кушнір розповів, що на сьогодні бійці батальйону вже пройшли необхідне навчання і навіть перевиконують його. «Ми завершили бойове злагодження та перевиконали бойову програму, яка передбачала близько 100 годин, а ми перейшли вже за 200 годин. Але і зараз військовослужбовці знаходяться в полі та нарощують свої бойові навички», – сказав командир батальйону.

Також командир батальйону зауважив, що на сьогодні бійці батальйону забезпечені 20 бронежилетами при потребі 420. За таких обставин, зазначив Андрій Кушнір, якщо завтра виникне бойове завдання і доведеться виїжджати за межі області, то першочергово цього не дадуть зробити батьки бійців.

Повне засідання комісії дивіться у відео Дивись. Інфо:

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: