Ярема скоротив Генпрокуратуру на 1,5 тисячі працівників

Новопризначений генпрокурор Віталій Ярема скоротив апарат Генпрокуратури більш ніж на півтори тисячі посад

Про це повідомляє прес-служба ГПУ

За повідомленням, скорочення торкнулось керівного складу центрального апарату ГПУ та обласних прокуратур.

"Зокрема, було скорочено штатну чисельність заступників Генерального прокурора України, яких відтепер буде сім (замість дев'яти) та 18 структурних підрозділів Генеральної прокуратури України, із них: 8 Головних управлінь, 8 управлінь та 2 відділи.

У зв’язку з необхідністю підвищення відповідальності керівного складу Генеральної прокуратури України за результати роботи на відповідних напрямках прокурорської діяльності та слідства, об’єднані посади заступників Генерального прокурора України з посадами керівників відповідних Головних управлінь.

Також приведено до єдиного формату, в залежності від категорійності прокуратур, штатну чисельність заступників прокурорів обласного рівня. Так, в прокуратурах поза групою встановлено по 5 посад заступників прокурорів областей, в прокуратурах І групи – по 4 посади заступників прокурорів областей, в прокуратурах ІІ групи – по 3 посади заступників прокурорів областей. Таким чином, загальна кількість скорочених посад керівного складу в прокуратурах обласного рівня складає 22 одиниці.

Крім того, проведено роботу зі скорочення штатної чисельності органів прокуратури, відповідно до вимог ч. 3 ст. 13 Закону України «Про прокуратуру» (зі змінами внесеними Законом від 27.03.2014 № 1166-VII), тобто до 20 367 осіб. При цьому враховано реальне навантаження на прокурорів прокуратур обласного та районного рівнів при виконанні ними конституційних функцій.

Таким чином, загальну штатну чисельність скорочено більш ніж на 1,5 тисячі посад, що призведе до значного заощадження бюджетних коштів", - йдеться в повідомленні.

Рішення прийнято з метою заощадження бюджетних коштів, удосконалення організації роботи органів прокуратури.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: