Якщо ми не допомагатимемо своїй армії, то годуватимемо чужу, - підполковник (фото, відео)

Андрій Кушнір, командир 3-ого батальйону територіальної оборони Львівської області висловив вдячність всім благодійникам, які перерахували кошти чи надали необхідні речі на потреби української армії. 

Слова подяки комбат висловив на відкритому засіданні комісії із питань сприяння підрозділам Збройних сил України у Львівській області, яке відбулося 25 червня у Львівській обласній раді.

За словами Андрія Кушніра, нещодавно було розроблено лист-прохання до бізнес-кіл щодо виділення допомоги армійцям. Копії листів отримало керівництво Львівської ОДА, Львівської міської ради та Львівського міського військового комісаріату. У листі, зокрема, йдеться про необхідність придбання для військовослужбовців таких речей, як засобів індивідуального захисту та іншої військової амуніції (шоломів, виробництва країн Європи чи США, бронежилетів, прицілів, тепловізорів, приборів нічного бачення, акумуляторів для техніки, міношукачів, компасів, тощо), якісного взуття та одягу (літніх камуфльованих костюмів, рукавиць), засобів гігієни, зв’язку та медикаментів.

«Ми особисто ходимо по підприємствах, закликаючи керівників долучатися до допомоги 3-ому батальйону територіальної оборони Збройних сил України. Багато людей вже відгукнулися на цей заклик і надають необхідну допомогу. Зокрема, керівництво «Оксі Банку» перерахувало 210 тис. грн на придбання 100 бронежилетів для бійців батальйону. Вважаю, що це той вчинок, який повинен бути гідно оцінений громадою», – сказав Андрій Кушнір, а також додав, що на сьогодні ще не надали допомогу, хоча є розуміння ситуації і згода долучитися до доброчинності і в представників інших установ та організацій, серед них – Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької у Львові, «МТС Україна», «Львівводоканал», «Перша приватна броварня», ринок «Шувар», «Львівський хімічний завод», ринок «Південний», «Фарлеп-інвест Vega», «Львівська пивоварня» та компанія «Coca-Cola».

Відзначив командир 3-ого батальйону й Українську Греко-Католицьку Церкву, яка також надала допомогу військовослужбовцям. «Останній раз від УГКЦ нам привезли принтер, лазерний проектор, папір, олівці, зошити, ручки для солдатів – майже на 60 тис. грн. Ми їм вдячні дуже за цю допомогу», – наголосив комбат.

Андрій Кушнір повідомив, що вони звернулися також до представників районних державних адміністрацій, сільських, селищних та міських рад для того, аби ті допомогли із фахівцями ремонтних бригад та з номенклатурою запчастин (колеса, акумулятори, радіатори, тощо). «Якщо ми не допомагатимемо своїй армії, то годуватимемо чужу», – резюмував військовий.

 _DSC0627

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: