Радник Путіна запропонував виключити Донбас із Угоди України з ЄС

Радник президента РФ Сергій Глазьєв вважає, що Росія не повинна визнавати Угоду про асоціацію Україна-ЄС, а також пропонує Євросоюзу виключити Донбас з дії цього документа. Про це він заявив у понеділок, 30 червня, на засіданні Інтеграційного клубу при голові Ради федерації РФ.

«Ми могли б поставити питання про сумнівність Угоди про асоціацію України з ЄС. Цю угоду було підписано президентом, легітимність якого сумнівна. По-друге, одна чверть, точніше, два найбільших регіони України висловили чітке небажання жити в асоціації з ЄС. Виникає питання: що ж робити з Донбасом?», – заявив пан Глазьєв.

«Ми можемо з ЄС домовитися про те, що якщо частина України не хоче жити в асоціацію з Брюсселем і виконувати її директиви, можемо цій частини України, яка бажає жити з нами у Митному союзі, дати юридично таку можливість?», – додав він, пише НБН.

За словами Глазьєва, прецеденти в світі є, у тому числі в самому Євросоюзі, де Данія є членом ЄС, а частина її території – Гренландія – до ЄС не належить.

Він заявив, що Росія не повинна погоджуватися з легітимністю цієї угоди, «і треба ставити питання про її перегляд з урахуванням наших інтересів».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: