Кріль не може розглядатися на посаду заступника голови Турківського суду, - експерт

25 червня Голова ГО «Майдан Турківщини» Геннадій Когут повідомив на сайті, що голова Турківського районного суду Федитник І.Д. хотів таємно - без участі громадськості – провести вибори заступника голови суду.

Проте, представникам ГО напередодні стало відомо про час виборів і вони ( Когут Г.Й., Шулик Т.В.-від ГО «Майдан Турківщини», Коноваленко М.М. – від ГО «Народна оборона», та Сисан М.М.- від антикорупційного комітету) подали своє звернення голові суду у якому вказували, що кримінальне провадження № 42014140340000002 від 23.04.2014 року за фактом внесення службовими особами Турківського районного суду завідомо неправдивих відомостей до адміністративного протоколу, який був складений на Федько І.М. за ч. 1 Ст.130 КУпАП (цю справу вів суддя Кріль Л.М.) не завершене і ГО «МАЙДАН Турківщини» вважає, що до завершення розслідування по даному провадженню кандидатура Кріля Л.М. не може розглядатися на посаду заступника голови суду.

Як ми вже повідомляли на сайті (див. публікацію від 24.04.2014 р. під назвою «Стосовно судді Турківського суду Кріля Л. М. Вища кваліфікаційна комісія суддів України вже двічі вікривала дисциплінарне провадження»), наймолодший суддя Турківського суду (випускник Національної Юридичної Академії ім. Я. Мудрого) встановив справжній "рекорд" - за неповних два роки важкої праці він встиг «заслужити» два дисциплінарні провадження: у листопаді 2011 року та лютому 2012 року.

До того ж, на час виходу згаданої статті нам не було відомо про те, що вже після кровавих подій на Майдані під час Революції Гідності, а саме 13 березня 2014 року Вища кваліфікаційна комісія суддів ЗНОВУ розглядала дисциплінарну справу щодо судді Турківського суду Кріля Луки Михайловича http://www.vkksu.gov.ua.

.

http://www.vkksu.gov.ua/ua/... pd131211_1/       http://www.vkksu.gov.ua/ua/...pd290312/

Дисциплінарні справи 2011, 2012 і 2014 років і є тими трьома додатковими і , безумовно , вагомими причинами, чому кандидатура Кріля Л. М. не може НАВІТЬ розглядатися на посаду заступника голови Турківського районного суду.

Василь Чорний, громадська організація «Товариство «Турківщина» у Львові

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: