У Львові оцінюватимуть маршрутки (документи)

Ні для кого не секрет, що сьогодні рівень якості надання послуг для пасажирів громадського транспорту у м. Львові залишає бажати кращого. В результаті розпочатого діалогу між громадськістю, владою та перевізниками міста для покращення якості послуг вирішено було почати з найпростішого – навести лад в автобусах в плані дотримання елементарних санітарних норм, обов’язкового інформаційного забезпечення автобуса, дотримання водіями культури поведінки. Виконання цих простих речей стало б лакмусовим папірцем у питанні спроможності перевізників та влади міста вирішувати більш глобальні проблеми громадського транспорту, повідомляє прес-служба громадського руху «За якісний транспорт».

За ініціативи активістів громадського руху «За якісний транспорт» спільно з перевізниками й управлінням транспорту та зв’язку ЛМР було розроблено Порядок розміщення інформації на автобусах та в салонах автобусів, що експлуатуються на пасажирських маршрутах міста Львова. Крім того, активістами ГР «За якісний транспорт» спільно з управлінням транспорту та зв’язку було розроблено Порядок оцінювання якості надання послуг пасажирського автомобільного транспорту м. Львова. Ці Положення затверджено відповідними наказами департаменту житлового господарства та інфраструктури.

Згідно з наказами, до 30 червня 2014 року перевізники повинні виконати вимоги щодо розміщення інформації на автобусах та в салонах автобусів. Тобто, привести всі свої транспортні засоби у відповідність до норм чинного законодавства. Це стосується однотипності трафаретів, чистоти салону та підлоги, справності сидінь, дверей, аварійних виходів, розміщення реклами та поведінки водія. Не будемо втомлювати читачів всіма характеристиками, зазначимо лише, що всього є 37 показників, за якими оцінюватимуть автобуси за розробленою шкалою оцінювання.

Оцінювання можуть здійснювати окремі громадські активісти чи організації як окремо, так і спільно з управлінням транспорту та зв’язку. Всі дані заноситимуть у Картки оцінювання та надсилатимуть до управління транспорту. Управління зобов’язане вести спеціальний облік Карток  та вживати заходів з усунення всіх зазначених недоліків в найкоротші терміни.

Отож, розробка і затвердження Положень є першим і важливим кроком на шляху покращення якості послуг. Отож, з 1 липня маємо змогу пересвідчитися, як перевізники виконують свої зобов’язання. Активісти ГР «За якісний транспорт» уже розпочали рейди автобусами і незабаром оприлюднять результати оцінювання. У свою чергу закликаємо громадськість звертати увагу на кричущі недоліки та порушення в роботі громадського транспорту, фіксувати на фото чи відео і повідомляти на сторінці www.facebook.com/trafficlviv. Не забуваймо зазначати номер автобуса і маршрут.

10520926_725546954158138_1843072811_o

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: