У Музеї визвольної боротьби України презентують виставку «Лицарі Червоної Калини»

Сьогодні, 1 липня, у Музеї визвольної боротьби України – відділі Львівського історичного музею (м. Львів, вул. Лисенка, 23-а) відбудеться відкриття виставки «Лицарі Червоної Калини».

Виставку  організовано з нагоди Ювілейного Шевченківського Здвигу та 100-ліття від початку Першої світової війни. Про це поінформували у департаменті з питань культури, національностей та релігій облдержадміністрації.

Виставка на основі архівних матеріалів розкриває етапи розвитку сокільсько-січових товариств у Східній Галичині на поч. ХХ ст. та їх перетворення у стрілецький рух.

На виставці представлено понад 100 документів і світлин. Зокрема, це невідомі до цього часу статути різних стрілецьких організацій, рідкісні малюнки січових прапорів та відзнак. Відвідувачі зможуть побачити оригінальний бойовий прапор січових стрільців, який був переданий Львівському історичному музею членами товариства «Сокіл» ще на початку Першої світової війни. На цьому раритетному експонаті вишиті символи соборності українських земель- галицький лев та архангел Михаїл, повідомила прес-служба ЛОДА.

Особливу увагу приверне унікальна карта на якій помічено більш ніж 1500 сіл та містечок Галичини у яких діяли близько 1900 сокільських, січових, пластових та стрілецьких організацій у період з 1894 до 1914 років.

Також на виставці будуть представлені фотографії та документи фінансової акції українців у Львові – викупу площі під «Український город», де у вересні 1911 року та у червні 1914 року відбулися вуличні Шевченківські здвиги.

Початок о 15.00 годині.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: