Львівський обласний військкомат не має права купувати бронежилети за спрощеною процедурою (відео)

Нещодавно у ЗМІ з’явилася інформація про те, що військовий комісаріат НІБИТО зловживає закупівлею 114 бронежилетів для  Львівського батальйону територіальної оборони. Дана інформація складалася з того, що нові бронежилети придбають на відкритих торгах, а не за переговорною (спрощеною) процедурою тендерів, що є недопустимим для військових у такий час. Відділ зв’язків з громадськістю Львівського ОВК, на численні звернення журналістів, повідомляє:

- Закупівля 114 бронежилетів для військовослужбовців проводиться згідно вимог чинного законодавства України за процедурою відкритих торгів. А прийняте Верховною Радою України рішення стосовно проведення тендерів за спрощеною процедурою для Міністерства оборони України не стосується військових комісаріатів. Згідно постанови №389 Кабінету Міністрів України  від 3 червня 2013 року «Положення про військові комісаріати»: « Військові комісаріати є місцевими органами військового управління, що забезпечують виконання законодавства з питань військового обов’язку і військової служби, мобілізаційної підготовки та мобілізації в особливий період людських і транспортних ресурсів на відповідній території.» Виходячи з цього, військкомати є місцевим органом військового управління, а не Міністерством оборони України. Саме тому військові комісаріати не мають права проводити закупівлю товарів за переговорною (спрощеною) процедурою.

- Документація конкурсних торгів, де прописані технічні вимоги бронежилетів подані 27 червня 2014 року, станом на 2-ге липня є опублікованою у віснику державних закупівель.

Львівський ОВК наголошує, що військові - одні з тих, хто найбільш зацікавлені в спрощеній процедурі проведення тендерів, аби наші побратими були  чим скоріш захищені від ворожих куль.  Зловживання на здоров’ї та безпеці товаришів є недопустимим.

Відділ зв'язків з громадськістю Львівського ОВК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: