У Добромилі вшанували пам’ять жертв НКВД

29 червня в місті Добромиль Старосамбірського району Львівської області відбулись заходи з відзначення 73- х роковин вшанування пам’яті жертв НКВД, повідомили у прес-службі ЛОДА.

У заходах взяла участь делегація з м. Львова у складі  представників влади, депутатського корпусу та громадських організацій.

Заходи розпочалися поминальною панахидою за жертвами НКВД під стінами колишньої тюрми НКВД у м. Добромилі.

Опісля, учасники скорботних заходів, пройшли пішою ходою до урочища Саліна, поклавши дорогою квіти до могили жертв НКВД у Добромильській тюрмі на міському цвинтарі. На верхній могилі учасники заходу поклали квіти та відбули поминальну панахиду. Також біля пам’ятного знаку жертвам НКВД, що знаходиться на нижній могилі, відбувся мітинг-реквієм.

Довідково:

Поселення Саліна розміщене поблизу Добромиля. До ІІ-ої світової війни там видобували сіль спочатку кустарним, а згодом шахтним способом. Ця сіль користувалась попитом у Сілезії та Угорщині. Всього діяло 4 шахти, три з яких існували з XVII-XVIII ст., а четверта шахта ім.інженера Коритовського, який її побудував, з кінця XIX.

Шахта ім..Кароля стала останнім притулком в’язнів Перемишльської тюрми, мешканців округу Перемишля, Нижанкович, Добромиля в перші дні війни між Німеччиною та Радянським Союзом, у червні 1941 року.

На Саліні було замордовано та скинуто понад 3 тисячі невинних людей.

З 1990 року в останню неділю червня на Саліні проводяться поминальна панахида та мітинг-реквієм вшанування пам’яті жертв НКВД.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: