Cадовий розповів про тягові підстанції

ЛКП «Львівелектротранс» в рамках співпраці з ЄБРР проводить модернізацію тягової підстанції постійного струму на вул.Замарстинівській, 11А. Роботи тут вже на завершальному етапі. Загалом, відповідно до проекту, буде модернізовано 19 тягових підстанцій, повідомили у прес-службі ЛМР.

«Коли ми говоримо про інвестування в розвиток електротранспорту – це не тільки будівництво нових колій, закупівля трамваїв, але також тягові підстанції. Ми модернізуємо обладнання, яке має 50-60 років, закуповуємо найсучасніше обладнання. Перевагу надаємо українському виробнику. Це дає економію електроенергії, оптимізацію чисельності, надійність збільшується на порядок. Щоб електротранспорт мав перевагу в місті.

Цього року ми отримаємо від Електрону ще один трамвай низькопідлоговий. Отримаємо також електробус. Це буде безпрецедентний випадок в історії України.  Завдання, яке ми ставимо у Львові, - щоб максимально перейти на електричний транспорт – трамваї, тролейбуси, електробуси. Також ми замовили на Електроні тролейбус. Хочемо, щоб була вся лінійка, яка буде випробовуватись у Львові. Це робочі місця, можливість, щоб нашу продукцію купували міста України і світу. А Львів отримав екологічно чистий вид транспорту.

Модернізація підстанцій надзвичайно важлива. Бо це дає новий поштовх розвитку підприємства. Сьогодні на підприємстві йдуть інвестиції в основне обладнання», - розповів Андрій Садовий, міський голова Львова.

Нагадаємо, за кошти ЄБРР у Львові буде модернізовано 19 тягових підстанцій для електропостачання мережі електротранспорту. Це дозволить економити електроенергію, зменшиться час затримки та простоювання транспорту, автоматика спрацьовуватиме самостійно, відтак, буде зменшено кількість працівників.

Вартість проекту – 56,689 млн грн. Виконавець робіт – ПрАТ «Плутон».

Вже модернізовано одну підстанцію на вул Сахарова, також розпочали роботи на вул. Личаківській, завершують роботи з модернізації диспетчерського пункту.

Загальна вартість модернізації ТПП-2 на вул.Замарстинівській, 11А - 6 607 933 грн.

На сьогодні, на ТПП-2 поставлено та змонтовано обладнання на суму 5 465 566 грн.

«Загальна вартість модернізації тягової підстанції складає понад 6 млн 605 тис грн. Від модернізації є переваги в плані економії електроенергії, економії коштів, адже буде впроваджена система автоматичного обліку електроенергії, вже не потрібно їздити людям і знімати показники, а централізовано передається інформація. Також є переваги в плані обслуговування – вже не треба їхати бригаді включати автомати, щоб відновити живлення. Впроваджується система телеуправління, яка з центрального пульта з вул Сахарова працює. І безпека. Тут 4 особи постійно чергували, а зараз ми вже зняли чергових, їх не потрібно.

Проведено ремонт фасаду, повністю ремонт покрівлі зроблено. Також будуть роботи всередині», - розповів Володимир Ковалів, головний інженер ЛКП «Львівелектротранс».

Відтак, було демонтовано 11 комірок на напругу 600В, встановлені нові комірки на заміну демонтованих. Заміна проведена для таких комірок: лінійні - «Замарстинівська-1», «Б.Хмельницького», «Під Дубом», «Краківський», «Запасний», «Чорновола», «Замарстинівська-2», «Гонти»; агрегатні - «Агрегат-1», «Агрегат №2», «Агрегат №3», встановлена шафа оперативного струму, на кожний агрегат встановлено систему АВР, встановлено шафу телемеханіки, реалізовано можливість керування новим обладнанням (600В) з центрального диспетчерського пункту.

Заплановано ще провести демонтаж 9 існуючих комірок та встановлення 12 нових, заміна 3 існуючих лічильників на нові та організація системи автоматизованого контролю та обліку електроенергії та комерційних розрахунків з ПАТ «Львівобленерго», встановити комплект обладнання системи охоронної сигналізації та системи пожежної сигналізації, провести поточний ремонт приміщення.

Також у співпраці з ЄБРР проводять реконструкцію будівель трамвайного депо № 2.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: