Депутати підтримують передачу гуртожитків у власність територіальних громад

2 липня на засіданні постійної комісії з питань промисловості, ЖКГ, транспорту та зв’язку Львівської обласної ради депутати підтримали Цільову програму передачі гуртожитків Львівської області у власність територіальних громад, повідомили у прес-службі ЛОР.

Термін реалізації вказаної Програми розрахований на 2014 – 2015 років. Передачі у власність територіальних громад та приватизації мешканцями підлягають гуртожитки, які є об’єктами права державної чи комунальної власності, та гуртожитки, які перебувають у повному господарському віданні чи в оперативному управлінні підприємств, установ, організацій з управління житловим фондом незалежно від форми власності, крім гуртожитків, що знаходяться на балансі військових частин, закладів, установ та організацій Збройних Сил України та Міністерства внутрішніх справ України.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми, становить 22258,3 тис. грн: зокрема, з державного бюджету – 11129,15 тис. грн та 11129,15 тис. грн з місцевих бюджетів та інших джерел.

Окрім того, на сесії обласної ради депутати планують звернутись до Верховної Ради України та Президента України щодо прийняття Закону України із забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків.

Звернення напрацьовано за підсумками парламентських слухань «Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків: проблеми та шляхи їх вирішення», а також за результатами роботи тимчасової комісії Львівської обласної ради з розв’язання проблемних питань забезпечення житлових прав мешканців гуртожитків та сприяння дотриманню житлового законодавства суб’єктами підприємництва.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: