Допомоги батькам, діти яких народжені до 1 липня, залишаються такими, які були до цього часу

З 1 липня 2014 року вступили в дію Урядові зміни, які стосуються призначення державної допомоги при народженні дитини. Сьогодні на прес-конференції в. о. начальника управління соціального захисту Ігор Кобрин пояснив зміни у призначенні допомог при народженні дитини, повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

«З 1 липня ті діти, які народилися, будуть в однакових умовах. Є плюси і мінуси введення цих змін до законодавства. Хтось вважає, що це впливатиме на демографічну ситуацію. Для людей, які вперше народили дитину, допомога є більшою. Ці зміни дуже добрі для держави, бо держава зможе зекономити великі кошти, а для сімей, особливо багатодітних, це, звичайно, значно зменшить суми державних допомог.

Минулі виплати були прив’язані до прожиткового мінімуму. Тобто, якщо прожитковий мінімум збільшувався, то також і збільшувались виплати на дітей. Раніше на першу дитину було 30 прожиткових мінімумів, на другу – 60, на третю – 120. І коли збільшувався прожитковий мінімум – збільшувалась допомога на дитину. А тепер встановлена фіксована сума. Хоча, слід зазначити, цього року прожитковий мінімум не збільшиться, тому це ніяк не впливатиме на суми допомог.

Важливо зазначити, що допомоги батькам, діти яких народжені до 1 липня, залишаються такими, які були до цього часу», - пояснив в. о. начальника управління соціального захисту ЛМР Ігор Кобрин.

В першому півріччі 2014 року управлінням соціального захисту Львівської міської ради профінансовано 156,16 млн. грн. допомоги при народженні дитини.

Станом на 1 липня 2014 року, цей вид допомоги отримували 19,5 тис. сімей.

Більше інформації громадяни можуть отримати у відділах соціального захисту районів м. Львова.

Нагадаємо, що прийом громадян у «Єдиних приймальнях» районних відділів соцзахисту проводиться: понеділок – з 13.00 до 19.00 год.; з вівторка по четвер – з 08.00 до 19.00 год.; в п’ятницю – з 09.00 до 14.00 год.

Записатись на прийом в «Єдину приймальню» в режимі «он-лайн» чи отримати більше інформації про різні види допомог можна на сайті «Львів соціальний»: http://www.social.lviv.ua.

Для запису на прийом та отримання детальної інформації про різні види соціальних гарантій мешканці Львова можуть звертатись до відділів соціального захисту за місцем проживання за телефонами:

 

Галицький: тел.:  261-44-50 (вул. Ф. Ліста, 5)
Личаківський: тел.:  235-71-62 (вул. Театральна, 10)
Залізничний: тел.:  295-82-28 (вул. І. Виговського, 34)
Франківський: тел.:  237-50-81 (вул. Генерала Т. Чупринки, 85)
Шевченківський: тел.:  252-28-40 (вул. В. Липинського, 11)
Сихівський: тел.:  254-64-80 (просп. Червоної Калини, 66)

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: