Качмарик поклав квіти до пам'ятника львівським професорам, розстріляних нацистами в 1941 році

Сьогодні, 4 липня,  на Вулецьких пагорбах пройшли заходи з відзначення 73-ої річниці загибелі львівських професорів. Вшанувати пам'ять 36 львівських професорів і членів їх родин, яких в ніч з 3 на 4 липня 1941 року у Львові розстріляли німецькі нацисти, прийшла численна академічна громада Львова, повідомили у прес-службі облради.

Від Львівської обласної ради квіти до монументу поклав голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Ярослав Качмарик. Також квіти покладали Генеральний Консул Республіки Польщі у Львові Ярослав Дрозд, ректори Львівської та Вроцлавської політехніки Юрій Бойко і Тадеуш Вінцковський, керівництво Львівських вишів, представники наукових та творчих спілок.

"На цьому місці було розстріляно еліту академічної спільноти, кращих науковці львівських університетів. Очевидно, нацистські окупанти бачили в них загрозу, – зазначив Ярослав Качмарик. – Ми пам'ятаємо і вшановуємо пам'ять цих людей. Свідченням цього є не лише цей величний пам'ятник, біля якого ми стоїмо, але й чисельна громада, яка кожного року на початку липня тут збирається".

Нагадаємо, на місці розстрілу 36 львівських професорів і членів їх родин у 2011 році зусиллями влади Львова та Вроцлава, а також завдяки пожертвам громадян було споруджено пам'ятник.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: