«Львівелектротранс» може зменшити витрати на 20%

ЛКП «Львівелектротранс» в рамках співпраці з ЄБРР проводить модернізацію тягової підстанції постійного струму на вул.Замарстинівській, 11А. Роботи тут вже на завершальному етапі. Мадернізували вже підстанцію на вул.Сахарова та розпочали роботи на вул.Личаківській. Загалом, відповідно до проекту, буде модернізовано 19 тягових підстанцій, повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

За словами головного інженера ЛКП «Львівелектротранс» Володимира Коваліва, обладнання на тягових підстанціях є застаріле.

«Все обладнання на них застаріле, зараз таке не виготовляють і в нас навіть немає для нього запасних частин. Нове обладнання - від українського виробника з Запоріжжя,  фірми «Плутон». Але вони використовують частину деталей фірми «Сіменс», - розповів Володимир Ковалів.

Загалом, проведені заходи дозволить підвищити надійність енергопостачання об’єктів, продовжити тривалість експлуатування модернізованого обладнання, зменшити витрати підприємства на обслуговування маслогосподарства, зменшити витрати електроенергії, підвищити безпеку експлуатації електрообладнання. Під час модернізації встановлюють телекерування, що зробить можливим зменшення кількості обслуговуючого персоналу.

Як розповів в.о.директора ЛКП «Львівелектротранс» Володимир Карпа, за попередніми підрахунками, модернізація усіх тягових підстанцій дозволить підприємству скоротити свої витрати орієнтовно на 20%. Також буде вивільнено 40 працівників, адже курувати всією системою можна з центрального диспетчерського пункту. «Про звільнення людей не йдеться, це високопрофесійні працівники, вони і надалі працюватимуть на підприємстві», - сказав Володимир Карпа.

Оновлена підстанція працює вже 3 місяці, проблем з обслуговуванням не виникало.

Нагадаємо, вартість усього проекту по модернізації 19 тягових підстанцій – 56,689 млн грн. Виконавець робіт – ПрАТ «Плутон».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: