На Львівщині не профінансовано більшість мікропроектів (фото)

У Львівській обласній раді сьогодні, 3 липня, відбулося засідання Конкурсної ради з питань реалізації обласного конкурсу мікропроектів місцевого розвитку, а також Координаційної ради з питань реалізації Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду – II» у Львівській області у 2014 році, повідомила прес-служба ЛОР.

Участь у цьому заході взяли заступник голови Львівської обласної ради Валерій П’ятак, перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Йосип Ситник, заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Юрій Підлісний, керівники управлінь та відділів Львівської обласної ради, голови постійних депутатських комісій, а також керівники структурних підрозділів Львівської обласної державної адміністрації.

Інформацію про стан реалізації в минулому році Програми проведення обласного конкурсу мікропроектів на 2011 – 2015 роки озвучив перед присутніми начальник управління економічної політики Львівської обласної ради Сергій Кіт. За його словами, основною метою Програми сприяння територіальним громадам у вирішенні місцевих проблем та створенні умов для сталого розвитку громад. Саме тому у 2013 році в рамках Програми також дофінасовувалися мікропроекти, які реалізуються в рамках співпраці з ПРООН за напрямом «Відтворення методології».

«Тобто можемо говорити про дві складові Програми – обласний конкурс мікропроектів місцевого розвитку та співфінансування проектів, які реалізуються спільно з ПРООН за напрямом «Відтворення методології». Торік на реалізацію Програми попередньо було передбачено 5 млн грн, хоча пізніше було додано ще майже 2,5 млн грн. Варто відзначити, що 510 тис. грн з цієї суми передбачалася на проекти «Відтворення методології»», – сказав Сергій Кіт.

Він також відзначив, що конкурс проводився в період від 15 лютого до 1 квітня 2013 року. В результаті до участі в конкурсі було зареєстровано 429 проектів, з них: «Освіта» – 177, «Народні доми» – 108 та  інші пріоритети – 144. Загалом переможцями було визначено 148 мікропроектів, з них 49 мікропроектів за пріоритетом «Інші пріоритети» (йдеться про вуличне освітлення, дитячі майданчики, облаштування кладовищ тощо), 65 мікропроектів  по пріоритету «Освіта» та  34 мікропроекти за пріоритетом «Народні доми». Загальна вартість проектів склала 18 млн 400 тис. грн. «Не всі переможці були готові до реалізації мікропроектів, тому частину з них конкурсна рада змушена виключити з числа переможців. В кінцевому результаті у 2013 було реалізовано 131 мікропроект. На співфінансування цих мікропроектів з обласного бюджету було виділено майже 5 млн 900 тис. грн., що склало 88% річного обсягу. Це дало можливість залучити кошти громади,  місцевих бюджетів у сумі 8 млн 600 тис. грн», – наголосив Сергій Кіт.

Начальник управління економічної політики Львівської обласної ради наголосив на тому, що однією з найбільших проблем в реалізації мікропроектів є заборгованість фінансування більшої частини мікропроектів. «На Львівщині не профінансовано більшість мікропроектів через непроведення платежів органами Державної казначейської служби. Тобто у 2014 році потрібно ще завершити фінансування більшості мікропроектів, що стали переможцями минулого року», – резюмував Сергій Кіт.

_DSC0015

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: