Депутати обговорили проведення тематичних фестивалів у Свіржі

На засіданні постійної комісії обласної ради з питань культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження та засобів масової інформації депутати розглянули лист голови правління громадської організації «Громадський центр соціально-активних молодіжних ініціатив» А. Поротка, який просить підтримки у започаткуванні на території Свірзького замку фестивалю-ярмарку «Легенди Свіржа».

Як вказано у листі: «Легенди Свіржа» ознайомлять українців з унікальністю Перемишлянщини. Фестиваль-ярмарок матиме декілька складових: музичну частину за участю молодих і перспективних, а також відомих українських різножанрових музичних гуртів. Мистецька частина передбачатиме виставки, театральні перформанси і літературні читання. Презентаційну функцію виконуватиме третя складова – фестивальний ярмарок у стилізованих дерев’яних будиночках, де окремими  куренями буде представлена Перемишлянщина. На фестивалі готуватимуть традиційні страви, реконструюватимуть історичні бої, а також відтворять побут Пізнього Середньовіччя».

Отож голова правління ГО «Громадський центр соціально-активних молодіжних ініціатив» просить комісію з питань культури включити фестиваль-ярмарок «Легенди Свіржа» у програму заходів Департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА на 2014рік та виділити фінансування в сумі 40 тис. грн на його організацію і проведення.

Зважаючи на те, що на Перемишлянщині вже проводиться етнофестиваль «Свіржський замок», який входить до переліку заходів профільного департаменту ЛОДА і на проведення якого передбачено фінансування, депутати рекомендували голові правління ГО «Громадський центр соціально-активних молодіжних ініціатив» долучитись із власними пропозиціями до проведення діючого фестивалю «Свіржський замок», повідомила прес-служба обласної ради.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: